Wijnbessen, heerlijke kleine zoete rode besjes

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 45x bekeken
  • Datum geplaatst 3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving


Alpine-plants beschikt over mooie volle planten van 60/70 cm lang en ook stuiken van 100 cm. groot. 
De plant is een makkelijk groeiende struik waarvan de twijgen 3 m lang kunnen worden. Het blad is aan de bovenzijde lichtgroen en aan de onderzijde grijs. De twijgen zijn lichtgroen, maar verkleuren later rood. Dit samen maakt de stuik al tot een sierwaarde in de tuin. Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u komend jaar van een haag met heerlijke rode braamvruchtjes. Een nieuwe heerlijke besje nog nergens anders te koop in winkels. 
 
Van de Japanse wijnbes worden alleen de vruchten gebruikt. De vruchten hebben een frisse, zoetzure smaak, zijn donkerrood gekleurd en voelen wat kleverig aan. Hoe donkerder de kleur des te meer smaak ze krijgen. Ze kunnen alleen of vermengd met yoghurt of vla gegeten worden. Gelei van Japanse wijnbessen blijft vloeibaar en is zeer geschikt als vruchtensiroop over toetjes. De vruchten kunnen worden ingevroren voor later in compotes en bowl. Ook kan er jam van gemaakt worden. In de koelkast zijn de vruchten enige tijd houdbaar.

Wijnbessen bevatten veel vitamines, bovendien hebben deze bessen een grote hoeveelheden van gezondheid bevorderende stoffen genoemd antioxidanten. Wijnbes vruchten bevatten vitaminen C, calcium, mineraal stoffen, secundaire plantenstoffen. Naast de reeds genoemde vitamine C bevatten de bessen ook vitamine A, B1, B2, B6, B11 en E, en ook de mineralen fosfor, magnesium, ijzer en koper. Wijnbessen zouden bij de volgende ziekten een helende dan wel verzachtende werking hebben; Darmproblemen, urineproblemen, verkoudheid en keelpijn, jicht, huidproblemen en diarree. Dit zijn hoger dan in het SAP met een factor 10 in het vlees. De bio flavonoïden beschermen tegen oxidatie vitamine C en ook de stress hormoon adrenaline. Verhoogde niveaus van koper kunnen leiden tot nerveus rusteloosheid. De vruchten dus bieden goede bescherming voor ons immuunsysteem en versterking van het bindweefsel.

Planten prijs is €.7,95 per stuk (P.17 pot) 70 cm. lang 3/5 tak met foto etiket. 
Grotere planten van 100/120 cm. kosten €.19,95 per stuk (P.24)  mooi vol vertakt met foto etiket. 
Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 (Nederland) en voor België €.10,95 onbeperkt aantal kg. 
.
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben.

De Japanse wijnbes is een bijzondere, bladverliezende kleinfruit soort die zeer geschikt is als leiplant in fruit- en siertuinen. De Japanse Wijnbes kan ook goed tegen een plek met weinig zon, de kleine vruchtjes worden daar ook goed rijp. De Japanse wijnbes kan, net zoals de framboos en braam, wel gaan "lopen" met ondergrondse takken en planten die een stuk verder weer opkomen mogen gewoon worden weggesnoeid. De wijnbes is niet erg kieskeurig en groeit op vrijwel alle gronden, maar houd erg van humusrijke vruchtbare plekjes. Wijnbessen zijn dus echt zeer gezonde vruchten en ook is de plant een sierwaarde in elke tuin..

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail. 

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij

 

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.