MarktPlaza

Walnoten velen lekkere soorten voor kleine en in grote tuinen.

340x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving



Walnoten zie je vaak staan op een erf bij boerderijen waarom, walnoten verdrijven muggen en vliegen daar deze plant een bepaalde lucht afgeeft waar insecten een hekel aanhebben.

Er zijn dus velen verschillende soorten walnoten zoals de bekende bruine walnoot maar er zijn ook rode walnoten!
De oorsprong van de rassen met een rode kern ligt in de Donau vallei en Tsjechië. De Juglans regia ‘Rubra’ en Juglans regia ‘Rode Donau’ worden als de moeder gezien van veel rode rassen. Rode noten worden gekenmerkt door de milde smaak en gezondheid, de rode kleur is tevens een lust voor het oog, verwerkt in gerechten en gebak behouden de noten hun rode kleur. Kortom iets heel bijzonders.

Walnoten bijna twee keer zoveel antioxidanten bevatten als amandelen, pinda's, pistachenoten, hazelnoten, paranoten, cashewnoten, macadamia's en pecannoten. Verder blijkt dat walnoten bij muizen remmend werken bij borst- en darmkanker. Walnoten bevatten met name de mineralen fosfor, magnesium, zink, ijzer en kalium. Ook zijn ze een bron van vitamine B1, gamma-tocoferol (een vorm van vitamine E) en foliumzuur.

Walnoten zijn er in heel veel soorten, je hebt soorten die heel groot worden maar ook weer soorten die klein blijven en ideaal zijn voor kleinere tuinen. Een goede walnoten boom is duur waarom omdat het vermeerderen/enten van deze bomen vrij moeilijk slaagt. Er komt hier meer bij kijken dan alleen ervaring. 
Voor een beetje walnoten boom betaal je zo maar tussen de €.50,00  en €.100,00 maat tussen de 30 cm tot 120 cm. Prijzen van bepaalde soorten alleen op aanvraag omdat dit per soort verschild.

De struik, die zowel in de schaduw als in de zon kan worden geplant, komt vaak op aan bosranden.

Voor prijzen en soorten vraag onze soortenlijst aan dan heeft u alles in één overzicht en kunt u zo een betere keuze maken. Let wel op waar u de boom wilt plaatsen in de tuin, wij adviseren u daarin graag. 
Er is toch niets mooier dan een speciale mooie walnoten boom in uw tuin te hebben die geen ander heeft staan!

Soorten die wij kunnen aanbieden groenbladerige o.a. Broadview, Buccaneer, Rita, Polvdivski, Mars, Lake, Saturn, 
Buzsaki, Jupiyrt, No 16, Belle Marie, Laciniata, Proslavski, Seiferdorfer, Pirosbelu, Proslavski, Coenen enz.
Rood bladerige soorten o.a. Purpurea, Roter Donaunuss
Prijs is af €.39.95 per stuk (groen bladerige soorten) met foto etiket 40/50 cm. groot in 3 liter pot. Prijs voor een rood bladerig soort is af €.59.95 in een 5 liter pot en 50/60 cm. lang, grotere planten op aanvraag. Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.9,95 (Nederland) en voor België €.13,95 onbeperkt kg in groot verpakking. 

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de planten met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft. 
Ook krijgt u een snoeikalender van ons gratis bij elke bestelling samen met een ecologische ziekten bestrijding uitleg.

Wij adverteren vanuit Nl. geven 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten kleinfruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail. 

Zie ook onze andere aanbiedingen over zachtfruit! Er komen regelmatig nieuwe bij