Hazelnoot mooie soorten met heerlijke noten,(geënte) p…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 44x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

De hazelaar is net als de Forsythia een "naaktbloeier" de plant bloeit als deze nog geen bladeren heeft en is voor de bestuiving afhankelijk van de wind. Aan de hazelaar zitten de mannelijke en de vrouwelijke bloeiwijzen apart. De mannelijke bloemen zitten in katjes en zijn al in de zomer aanwezig in de oksels van de bladeren. Ze gaan pas bloeien in januari. De vrouwelijke bloemen zitten met drie tot vier stuks in een klein knopje bij elkaar. De hazelaar wordt tot 6 m hoog en gaat pas na tien jaar vrucht dragen, wilde soorten. Wij verkopen alleen geënte struiken aan die al na drie jaar vrucht dragen. De rassen zijn ontstaan uit kruisingen tussen diverse soorten. De kleinere noten van de wilde hazelaar worden echter gewaardeerd om hun meer uitgesproken smaak.

Hazelnoten zijn een bron van vitamine E. Een handvol bevat ongeveer 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Hiernaast bevatten ze veel energie (682 kcal per 100 gram), voornamelijk in de vorm van onverzadigde vetzuren. Hazelnoten bevatten veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren en de vitamines B6 en E, welke helpen je hart en bloedvaten gezond te houden. Daarnaast zijn ze een goede bron van foliumzuur (vitamine B11), waardoor ze helpen je gehalte homocysteïne op peil te houden.

De struik, die zowel in de schaduw als in de zon kan worden geplant, komt vaak op aan bosranden.

Voor prijzen en soorten vraag onze soortenlijst aan dan heeft u alles in één overzicht en kunt u zo een betere keuze maken. Let wel op waar u de boom wilt plaatsen in de tuin, wij adviseren u daarin graag. 
Er is toch niets mooier dan een speciale mooie hazelnoot boom in uw tuin te hebben die geen ander heeft staan!

Soorten die wij kunnen aanbieden groenbladerige o.a. Halle’sche Riesen, Fertile de Coutard, Giffioni, Cosford.
Rood bladerige soorten o.a. Serena, Lambert's Filbert, Max. Purpurea, Roter Zeller.
Prijs is €.11,95 per stuk (groen bladerige soorten) met foto etiket 70/80 cm. groot in 2 liter pot. Prijs voor een rood bladerig soort is €.12.50 ook in een 2 liter pot. Grotere planten 90/100 cm. P.23 prijs €.29.95. Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 (Nederland) en voor België €.10,95 onbeperkt kg.  
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de planten met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft. 
Ook krijgt u een snoeikalender van ons gratis bij elke bestelling samen met een ecologische ziekten bestrijding uitleg.

Wij adverteren vanuit Nl. geven 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten kleinfruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail. 

Zie ook onze andere aanbiedingen over zachtfruit! Er komen regelmatig nieuwe speciale soorten bij. 

 

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.