Tayberry (Rubus) een heerlijke rode Braam met grote vr…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 40x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Op aanvraag

Omschrijving

Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u straks van een haag met heerlijke rode (braam) vruchten. Een heerlijke rode braam waarvan de vruchten bijna nog nergens te koop zijn!  De  taybes is een bijzonder productieve, bladverliezende, kleinfruitsoort die bijzonder geschikt is als leiplant in fruit- en siertuinen. De witroze bloemen verschijnen in mei-juni en zijn niet gevoelig voor de lentenachtvorst. Mits een goede standplaats kan de plant in de vroege zomer bloeien en enkele maanden later reeds eetbare vruchten geven. De bijzonder smakelijke, zoetzure vruchten welke we rond half juli aantreffen, zijn nergens te koop. Taybessen met dieprode, grote en zeer lekkere vruchten die lijken op reuzeframbozen. Tayberry is origineel een kruising van braam en framboos. 

Wist u dat;  niet alleen de vruchten van Bramen zijn heel gezond zoals bekent maar ook het blad van deze planten!!! Je kan een medicinale thee maken van de bladeren dat weer goed is tegen diarree. Bramen bevatten veel vitamines, bovendien hebben Bramen grote hoeveelheden van gezondheid bevorderende stoffen
genoemd antioxidanten. Bramen vruchten bevatten vitaminen C, calcium, mineraal stoffen, secundaire plantenstoffen. Verder zouden Bramen kanker in de slokdarm en blaas bestrijden! Naast de reeds genoemde vitamine C bevatten Bramen ook vitamine A, B1, B2, B6, B11 en E, en ook de mineralen fosfor, magnesium, ijzer
en koper. Bramen zouden bij de volgende ziekten een helende dan wel verzachtende werking hebben; Darmproblemen, urineproblemen, verkoudheid en keelpijn, jicht, huidproblemen en diarree.
Dit zijn hoger dan in het SAP met een factor 10 in het vlees. De bi flavonoïden beschermen tegen oxidatie vitamine C en ook de stress hormoon adrenaline. Verhoogde niveaus van koper kunnen leiden tot nerveus rusteloosheid. De vruchten dus bieden goede bescherming voor ons immuunsysteem en versterking van het bindweefsel.

Bramen zijn dus echt zeer gezonde vruchten en ook het blad is heel gezond.

Planten prijs is €.7,95 per stuk (P.17 pot) 70 cm. lang en 3/5 tak.  Long-cane planten 130/+ cm. met 5/7 twijgen op aanvraag. Long-cane planten geven net als de P.17 pot dit jaar direct al vruchten. 

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 en voor België €.10,95 onbeperkt kg.

Tayberry Buckingham (doornloos) hebben we ook staan maar geven veel minder vruchten dan de gewone Tayberry. 
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie braam plant in de tuin te
hebben. Deze Braam wordt 1.50 / 2.00 meter hoog, is winterhard tot -25gr. en past op elk balkon of tuin. Planten kunnen ook als een erf afscheiding geplant worden.

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij

 

 

 

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.