MarktPlaza

Scalar 31

110x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Prachtige "Klassieke" verschijning, volledig hand gebouwd met grote zorg gebouwd zeiljacht van Skandinavische kwaliteit
De Scalar 31 is een hand lay-up gebouwd zeiljacht met GRP romp en mahonie opbouw voorzien van teakdek naar hoge Skandinavisch kwaliteit.
De cockpit geeft een luxe klassieke uitstraling met een combinatie van mahonie en teak. De buiskap sluit aan de mahonie boog waar de vakmanschap en kwaliteit van deze werf vanaf straalt. Het gangboord is breed en voorzien van een handgreep over de gehele opbouw. Het grootzeil rolsysteem is in de giek wat het zeil een goede snit bied en traploze reefmogelijkheden, alle lijnen lopen naar de kuip. Op de boeg is een elektrisch ankerlier geplaatst.
Bij binnenkomst vallen direct de mahonie spanten welke de opbouw dragen op, de luxe afwerking tussen donker en licht maken dit een plaatje. Aan stuurboord de navigatietafel met zit en aan bakboord de toiletruimte met vacuum flush toilet. Hiertegen is een langszij kombuis geplaatst voorzien van stromend water, koelbox en veel opbergmogelijkheden. De salon beschikt over een U-vormige zit welke eenvoudig getransformeerd kan worden naar een dubbele slaapplaats. Door het ontbreken van een hoofdschot is er direct zicht op het dubbele V-bed in de boeg. Dit geeft de saloon een ruimtelijk gevoel voor een 31-voets zeiljacht.
Bent u op zoek naar een "klassiek" vormgegeven zeiljacht, met goede zeileigenschappen, dan is de Scalar 31 zeker een bezichtiging waard!
Algemeen
Overig:
The hulls are produced using compact laminate with 4 continuous stringer. The use of best Resin and high amount of fiber glass ensure a very resistant hull. Keel and skeg are connected seamlessly. The lead ballast is fixed to the hull from above and is covered with GfK-laminate. On top of that a strong mahogany floor construction is constructed, that is then laminated into the hull. All bulkheads stand on foam strips and are laminated on both sides. Specially strengthened bulkheads are able to hold the welded steel construction.
Motor, electra, water
Watertankmeter: VDO
Tuigage
Lieren: Andersen 28ST
Uitrusting
Ankerlier: Lewmar
Overig:
winter cover
Extra gegevens:
Merk: Scalar
Bouwjaar: 1995
Ligplaats: Enkhuizen
Lengte: 9.3 meter
Breedte: 3.18 meter
Diepgang: 1.7 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Aantal slaapplaatsen: 2
Aantal hutten: 1
Merk motor: Yanmar
Type motor: 3YM30F
Bouwjaar motor: 1995
Brandstof: Diesel
Vermogen: 21
Aandrijving: Shaft
Tank: 110 l
Besturing: Helmstok
Toilet(ten): true
Geluidsinstallatie: aanwezig
Kooktoestel: aanwezig
Koelkast: aanwezig
Verwarming: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Dieptemeter: aanwezig
Marifoon: aanwezig
GPS: aanwezig
Acculader: aanwezig
Vuilwatertank: aanwezig
Zwemtrap: aanwezig