MarktPlaza

Hallberg-Rassy 46

183x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

De Hallberg-Rassy 46 welke wij aanbieden is waarschijnlijk de meest compleet uitgeruste en mooiste onderhouden Hallberg-Rassy 46 op de markt!
De Hallberg-Rassy 46 welke wij mogen aanbieden is door de eerste eigenaar aangeschaft in 1999 en is voor het eerst te water gelaten in 2000. De eerste en de huidige eigenaren hebben haar zorgvuldig en met liefde onderhouden en dat blijkt uit de algehele staat dat dit schip verkeerd, er zijn geen tot nauwelijks gebruikerssporen aanwezig.
Door de korte zwemplatform stappen wij eenvoudig aan boord, op het achterdek zijn 2 opbergvakken en op de hekstoelen is een zit geplaatst. Dit is een heerlijke plek om onder zeil of voor anker te genieten van het uitzicht. De kuip is beschut achter de buiskap met vaste raming. Hier heeft u alles onder handbereik, de hydrauliek voor het rolgrootzeil, de genua als de elektrische lieren. heeft u toch even de handen vol, zet dan met een druk op de knop de Raymarine Autopilot aan. Op de Raymarine C120 kaartplotter houd u middels AIS de omgeving goed in de gaten.
De gangboorden zijn breed en vrij van obstakels als u zich naar het voordek begeeft, hier is de diepe ankerkluis met elektrische Lofrans windlass.
Via de brede trap naar de salon treft u aan stuurboord het U-vormige kombuis aan met bovenlader koelbox, 3-pits cardanisc opgehangen gasfornuis met oven en combimagnetron. Tijdens ruwere zeegang is hier voldoende steun om een maaltijd te bereiden.
Aan bakboord is de ruime navigatietafel met diverse bergvakken en inbouw apparatuur, middels de boordcomputer bent u verbonden met de navigatieapparatuur. Achter de navigatiestoel is een 2e bovenlader koelbox geplaatst.
De L-vormige sofa en royale tafel is een gezellige zit, aan Stuurboord zijn 2 fauteuilles welke door de ingebouwde LED strips de perfecte zit geven om een goed boek te lezen of zich middels de REEDS voor te bereiden voor een nieuwe tocht.
Na het hoofdschot treft u aan Bakboord een stapelbed aan welke zich uitstekend leent voor volwassen of kinderen, hier tegenover is een aparte natte cel met toilet geplaatst, hier is tevens ook een wasmachine ingebouwd in 2006.
In de boeg is een dubbel V-bed met Neptune matrassen (2006) en lattenbodem, onder het bed is veel bergruimte en bevind zich ook de Sidepower boegschroef met nieuwe saildrive in najaar 2019.
In het achterschip bevind zich de "owners-cabin" hier is extra veel kastruimte, een comfortabel 2-persoons bed met wederom lattenbodem, Neptune matras als een ergonomische topper. De "Owners-cabin" beschikt over een eigen natte cel met toilet.
Bent u op zoek naar een "ready to go" zeiljacht van hoge kwaliteit welke zich in uitmuntende staat bevind, dan is deze Hallberg-Rassy 46 zeker een bezoek waard!
PRESS CLIPS
"When she was introduced, the Hallberg-Rassy 46 won the Yacht of the Year award in the biggest category in the respected German magazine Yacht.
We quote from Yacht, March 1996, Test-headline about the Hallberg-Rassy 46: "Ein Schiff mit dem Zeug zum Klassiker" (A yacht with the genes to become a classic)
Yachting World, England, March 1996: "....The armchairs must be about the most comfortable seats I have encountered on a yacht; after a longish day at the Boat Show it took some time to pry me away....Taking everything into consideration the Hallberg-Rassy 46 got my vote as the boat best-designed and equipped to sail long distances comfortably."
Yachting World, April 1996: "Swedish builders Hallberg-Rassy have a global reputation when it comes to setting standards for blue water cruising......Apart from their good manners under sail and power, much of the yachts' reputation is based on the solid build and high quality standard specification - considered by many to be the cruising icon."
Algemeen
Overig: Onderwaterschip in 2013 volledig opnieuw opgebouwd
Accommodatie
Materiaal, kleuren: stoffering 2014
Overig:
Lewmar luiken met frame vernieuwd in 2018
Lattoflex lattenbodem
Neptune matrassen
Motor, electra, water
Watersysteem: 2019
Vuilwatertank & materiaal: 2 tanks
Tuigage
Lieren: 2x 44EST for mainsail, 2x 64EST genua
Genua: Elvström EPEX 2010 in very good condition
Voorzeil rolsysteem : Hydraulic furling
Overig: Spinnakerboom Carbon
Hydraulic furling systeem volledig gereviseerd in Zweden door Furlex
Hydraulic backstay tensioner
Uitrusting
Ankerlier: Lofrans
Veiligheid
Overig:
Lifelines
Extra gegevens:
Merk: Hallberg-Rassy
Bouwjaar: 1999
Ligplaats: Sint Annaland
Lengte: 14.78 meter
Breedte: 4.35 meter
Diepgang: 2.35 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Aantal slaapplaatsen: 6
Aantal hutten: 3
Doorvaarthoogte: 20
Merk motor: Yanmar
Type motor: 4Y4LH-TE
Bouwjaar motor: 1999
Brandstof: Diesel
Draaiuren: 1139
Vermogen: 110
Aandrijving: Shaft
Tank: 660 l
Boegschroef: aanwezig
Geluidsinstallatie: aanwezig
Kooktoestel: aanwezig
Koelkast: aanwezig
Verwarming: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Dieptemeter: aanwezig
Marifoon: aanwezig
GPS: aanwezig
Windinstrument: aanwezig
Stormfok: aanwezig
Radar: aanwezig
Acculader: aanwezig
Omvormer: aanwezig
Vuilwatertank: aanwezig
Zwemtrap: aanwezig