MarktPlaza

Prinseneiland 4 A

160x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

De westelijke eilanden, waar het Prinseneiland onderdeel van is, vormen een wereldje op zichzelf waar de geschiedenis van de vele scheepswerven en pakhuizen in de "genen verweven" is.
Tot na de eerste helft van de 20e eeuw woonde er nauwelijks iemand maar inmiddels is het getransformeerd tot een aantrekkelijke woon- en werk buurt. Het eiland was en is nog steeds geliefd bij mensen met een artistieke achtergrond, waarbij Jacob Olie wellicht het meest tot de verbeelding spreekt.
In dit bijzondere stukje centrum ligt een bijzondere combinatie van woonschip met bedrijfsvaartuig.
Toegegeven, het woonschip is aan vervanging toe. Maar wie hier de uitdaging aangaat en het potentieel van deze unieke combinatie goed laat inwerken, kan alleen maar tot de conclusie komen dat hier sprake is van een "once in a lifetime opportunity". Waar vindt men immers in het centrum van de stad een woonschip met separaat bedrijf aan "huis"?
Volgens het beleid van stadsdeel centrum mag hier een woonschip afgemeerd worden van
25 x 5 x 2,50 meter. Kiest u voor een historisch schip dan is de maximale maatvoering 30 x 5 meter zijn. Voor de bedrijfsvoering op het bedrijfsvaartuig gelden de restricties dat uw bedrijf in beginsel nautisch gerelateerd dient te zijn.
Wij adviseren voor meer gedetailleerde informatie omtrent vervanging en de mogelijke bedrijfsactiviteiten contact met het betreffende stadsdeel op te nemen.
Het woonschip in combinatie met het bedrijfsvaartuig wordt verkocht als gezien inclusief alle zichtbare en onzichtbare gebreken en zonder keuring op de werf. Gezien de staat waarin het woonschip verkeert, is een financiering hierop niet mogelijk.
Wie ziet zich op deze unieke historische plek wonen en werken, wie deinst er niet voor terug het vervangingstraject in te gaan, wie pakt de telefoon en belt ons voor een afspraak?
Indeling (woonschip):
Living/ruim: ± 5,90 x 3,80 m. met vaste tafel, bed en keuken; toilet/douche: ± 1,70 x 1 m.; voorschip met vaste kooien: ± 3,50 x 3,40 m.; stuurhut: ± 4,50 x 1,90 m. met toegang machinekamer; achteronder: ± 2,35 x 3,30 m.
Bijzonderheden:
Naam: SEOLTO + bedrijfsvaartuig
Casco: Staal
Opbouw: Staal
Afmetingen: ± 19,60 x 4,50 m. (woonschip) - ± 14,65 x 4,08 m. (dekschuit).
Liggeld: ± € 596,- per jaar (2019) woonschip en ± € 488,- per jaar (2019) dekschuit.
Nutsvoorzieningen: alle nutsvoorzieningen aanwezig.
Disclaimer inzake aanbod
De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlakten is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.
Extra gegevens:
Merk: Prinseneiland 4 A
Ligplaats: Amsterdam
Conditie: Gebruikt