MarktPlaza

Motive der hausindustriellen Stickerei in der Bukowina. Uitgave augustus 1912

505x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Motive der hausindustriellen Stickerei in der Bukowina. Uitgave augustus 1912.
Gesammelt, gezeichnet und bearbeitet von ingenieur Erich Kolbenheyer  K.K regierungsrat und baurat, direktor der K.K staatsgewerbeschule in Czernowitz.
Herausgegeben vom K.K. Ministerium für Öffentliche Arbeiten und vom Bukowiner Landesausschusse
Deze omvangrijke en zeldzame portefeuille bevat 19 fotografische reproducties en 75 chromo-lithografische platen in felle kleuren. Samen geven ze een rijk assortiment folkloristische ontwerpen weer van de borduurwerken van de zeer gediversifieerde bevolking van het Oostenrijkse kroonland Boekovina. De toenmalige directeur van de Staatsschool in Tsjernivtsi en samensteller van dit werk Erich Kolbenheyer trok jarenlang door Boekovina dat tegenwoordig is gelegen in Oekraïne en Roemenië. Hij verzamelde, tekende, systematiseerde en becommentarieerde honderden borduurontwerpen die hij aantrof bij de Roemeense en Oekraïense boerenbevolking. Het voorwoord, alle onderschriften en een uitgebreide index van platen zijn in het Duits, Frans en Engels, de index ook met Roemeense en Oekraïense afleidingen
Pagina 9 t/m 32 begeleidende teksten in het Duits. Pagina 33 t/m 56 en begeleidende teksten in het Frans. Pagina 57 t/m 77 begeleidende teksten in het Frans. 
Op pagina 78 en 79 staan 19 afbeeldingen van kledingstukken.
Vanaf pagina 80 t/m 121 tabellen. Anordnung der Munsternauf den verschiedene Teilen des Hemdes, den Kopftüchern und Taschentüchern.
Een oriënteringskaart, met verwijzingen nummer in de tabel naar plaatsen in de regio.
Dan volgen 75 kleurenafbeeldingen van patronen op dik papier.
Originele kartonnen vouwdoos van de uitgever op crèmekleurige voorraad met veelkleurige afbeeldingstiteldruk op 3 kleppen, rug en verbindingen verstevigd met grijs linnen. De doos is gerepareerd.