MarktPlaza

Moerbeien, het geheim van deze vrucht die zo gezond en lekker is.

108x bekeken
6 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Moerbei bessen / Morus nigra de zwarte moerbei / Morus alba de witte moerbei en Morus rubra de rode moerbei. Al deze moerbeien hebben lekkere zoete honingachtige smaak, zijn krokant doordat ze gedroogd worden. De moerbei bloeit eind mei en niet gevoelig voor nachtvorst, past in bijna iedere tuin. Alpine-plants heeft verschillende mooie  soorten moerbeien in diversen vormen staan. Je kan de planten als leiplanten aan een zonnige pergola of een zonnige muur plaatsen. Deze decoratieve fruitsoort is kind vriendelijk voor elke tuin groot of klein. Medio augustus tot september kun je de vruchten plukken. Let wel even op de plaats waar de vruchten uit de boom kunnen vallen want rijpe vruchten kunnen enorm vlekken op bestrating. De moerbei kan prima tegen droogte en je kunt hem laten groeien op bijna elke voedingsbodem. Als je hem snoeit/knot als een bolboom hou je deze langzaam groeiende boom een beetje in toom. De moerbeiboom kan heel oud worden. 
 
Moerbei bessen, erg lekker om toe te voegen aan een smoothie, door de yoghurt of om zo als lekker tussendoortje op te eten.  Moerbei bessen zijn rijk aan ijzer, vezels, calcium en eiwitten. Daarbij komt dat ze ook de antioxidant reservetrol bevatten. Moerbei bessen worden dan ook door de gunstige eigenschappen al eeuwenlang in China gebruikt als medicinaal superfood. De kracht van Moerbeibessen zijn één van de weinige fruitsoorten met een behoorlijk eiwitgehalte en zijn een uitstekende bron van ijzer, calcium, vitamine C en vezels. Verder zijn ze natriumarm en vetvrij. Moerbei bessen bevatten van nature aanwezige suikers. Daarnaast bevatten moerbeibessen een hoge concentratie aan resveratrol, een antioxidanten. Er zitten veel vitamines in, namelijk: Vitamine A, B6, C, E en K. Vooral de hoeveelheid vitamine C valt op. 10 gram moerbeien geeft je al 45% vitamine C van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Daarbij bezit de moerbei een behoorlijke hoeveelheid mineralen.

Er zitten zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen aan de boom (eenhuizig). Moerbeivruchten zijn niet in één keer rijp. Vanaf half augustus tot ver in september rijpen de vruchten. Er moet in die periode dus geregeld worden geplukt. Vruchten kunnen als dessert worden gegeten of tot jam worden verwerkt. 
Planten zijn winterhard tot – 30, groeien het best in de volle zon en geven dan ook mooie vruchten.
 
Rode moerbeien; Rubra, Peaceful, Red Gigant, Sweet Red.
Witte moerbeien; Dolce Vita, Macrophylla, Issai, White Berry, Blanc, Fruitless. 
Zwarte moerbeien;  Black Percian, Jeruzalem, Chelsea, Black Tabor, Wellington, Kokuso, Tatarica, Riviera, Shangri-la, Kaester, Galicja.
Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u dan het volgende najaar van de heerlijke vruchten.  
Planten 60/70 cm. lang in pot P.17  €.6,95 per stuk. (promotie)
Planten in P.19 pot 80/90 cm. €.19.95 per stuk. 
Grotere planten op aanvraag. 

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 en voor België €.10,95 onbeperkt kg. 

Wij hebben ook moerbeien als halfstam, hoogstam en of in leivormen staan, prijs op aanvraag.
Ook hebben we moerbeien in treur vormen op stam staan. 
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.
Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!!! 

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten kleinfruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

Neem contact op met ons hierover.
Zie ook onze andere aanbiedingen over zachtfruit! Er komen regelmatig nieuwe bij.