MarktPlaza

MG 1/100 GAT-X102 Duel Gundam Assault Shroud

328x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Inleiding:
 Het is CE 71. Een ZAFT commando team sluipt Heliopolis binnen, nadat zij lucht hebben gekregen van een geheim ontwikkelingsproject tussen de Aardse Alliantie en de neutrale United Emirates of Orb.
 het gerucht blijkt waar. De 5 GAT-X units, beter bekend als de G-Weapons, staan klaar om verscheept te worden naar de aarde.
 Uiteindelijk worden 4 van de 5 units gestolen en door ZAFT zelfs direkt ingezet tegen de AE! De GAT-X102 Duel, GAT-X103 Buster, GAT-X207 Blitz en GAT-X303 Aegis worden gestolen, terwijl de meest veelzijdige van de GAT-X100 Frame, de GAT-X105 Strike wonder boven wonder in handen blijft van de AE.
 Rustie McKenzie was degene die de Aegis moest innemen en Athrun Zala zou de Strike stelen. Helaas sneuvelt McKenzie tijdens de roof en de zeer onverwachte en verbijsterende ontmoeting van 2 personen dwingen Athrun de Aegis mee te nemen en de Strike te laten staan.
 De Duel:
 Het meest orthodoxe model, die verder basis stond voor alle andere suits die ontworpen werden op het GAT-X100 frame zoals de Buster en Strike, de Duel is op Heliopolis gejat door onze heethoofdige vriend Yzak Joule.
 Later in de serie heeft de Duel een Assault Shroud meegekregen omdat het toch tekortkomingen had (Onder meer doordat de Duel gigantisch op zijn falie heeft gekregen door de Strike van Kira Yamato)
 Tijdens Operation Spitbreak krijgt de Duel opnieuw op zijn sodemieter, nu door de Freedom (en dus weer van Kira...). Het is echter maar goed dat de Freedom de Duel hardhandig aanpakt, anders waren de dagen van de Duel (en zijn piloot) geteld.
 Gedurende de 2e battle van Jachin Due weert de Duel zich zeer kranig en weet zelfs en van de gevaarlijkere vijanden te vernietigen, dit ging echter wel ten koste van zijn Assault Shroud.
 De kit:
 Zoals het een Master Grade betaamt: Zeer goed frame en fantastische moldingtechniek. Het frame is voor het eerst bij de GAT-X105 Aile Strike Gundam toegepast, die nog flexibeler is en betere posebility heeft dan de voorgaande MG modellen!
 Ook hier aanwezig...de Assault Shroud. Je kunt de kit dus op 2 manieren tentoonstellen. Gewoon als Duel ten tijde van de diefstal en met Assault Shroud.
 Verder is de Bazooka aanwezig die Astray Blue Frame van Gai Murakamo is.
 Zeer goede kit met goede mogelijkheden qua poses.
 Van de gestolen Units is dit een van de populairdere kits, wellicht ook mede te danken aan de nogal 'levendige' piloot!
 Later dit jaar zijn waarschijnlijk de overige G-Units (Buster; Aegis en Blitz) aan de beurt om een Master Grade release te krijgen.
 Het frame is intussen dermate gemoderniseerd dat de Strike/Rouge en Freedom eigenlijk een vernieuwde uitgave verdienen.
 STATUS: OP VOORRAAD.
 Porto: 6.75 Euro
 Mail ook voor andere modellen of kijk in de webwinkel!