MarktPlaza

Mega Tjaffer - 1.5D PICK-UP Tjaffer | Uniek | 1e eigenaar

690x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Modeljaar: 2020
GVW: 1.250 kg
Bekleding: Skai
Interieurkleur: Donker grijs
Emissieklasse: Euro1
Aantal sleutels: 2
Garantie: Dit voertuig wordt uitdrukkelijk tegen een meeneemprijs geadverteerd. Er is op deze auto dan ook geen garantie van toepassing wij adviseren u dit voertuig voor de koop nadrukkelijk te inspecteren op eventuele aanwezige defecten!
Motorrijtuigenbelasting: € 52 per kwartaal
Leaseprijs: € 50,93 p/m (60 maanden, informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden)
De Mega Tjaffer is een automodel van het Franse bedrijf Aixam (bekend van de brommobieltjes) dat als Mega ook auto's produceerde. De Tjaffer was gebaseerd op de Citroën AX en werd gebouwd tussen 1992 en 1998. Het modulaire vrijetijdsvoertuig kan afhankelijk van de behoefte omgebouwd worden tot pick-up, break, coupé of cabriolet.
Geschiedenis
De Mega Tjaffer kwam in 1992 op de markt. De fabrikant was Aixam, gevestigd in Aix-les-Bains (Savoie), de productie van de Tjaffer vond echter plaats in Chanas (Isère). De importeur in Nederland was Citroën-specialist Jaap van den Broek uit Nieuwleusen, die ook de naam Tjaffer bedacht. De in het buitenland gevoerde type-aanduidingen waren Club, Cabriolet en Ranch.
De Mega Tjaffer was in feite een Citroën AX met een kunststof carrosserie op een gegalvaniseerd chassis. Veel interieurdelen van de Tjaffer (zoals dashboard, stuur, bedieningsknoppen en stoelen) waren eveneens grotendeels afkomstig van de AX. Door zijn eigenwijze uiterlijk, kunststof carrosserie, Citroën-techniek en multifunctionaliteit werd de overeenkomst met de Citroën Méhari al gauw getrokken. Maar de Mega Tjaffer was een volwaardiger auto, degelijker en beter in staat om als dagelijks vervoermiddel te dienen dan de Méhari.
Er was keuze tussen een 1,1 of 1,4-liter benzinemotor of een 1,5-liter dieselmotor. Standaard had de Tjaffer voorwielaandrijving, ook was een 4×4 leverbaar die was afgeleid van de vierwielaangedreven AX. Door het ontbreken van lage gearing was het geen echte terreinauto; wel was de 4×4 in staat om gemakkelijk door sneeuw of modder te rijden. Door het lage gewicht (80 kg zwaarder dan een normale Tjaffer) waren de terreinkwaliteiten heel behoorlijk. Mede door de gemonteerde 14 inch wielen werd de bodemvrijheid met 5 cm verhoogd tot 19 cm.
De bovenbouw is grotendeels verwijderbaar. Naar wens kunnen alleen de dakpanelen uitgenomen worden of kan de achteropbouw worden gedemonteerd. De achteropbouw zit vast met drukknoppen en ritsen. Wil je nog meer open rijden dan kunnen ook de deuren worden gedemonteerd. De stoelen zijn bekleed met skai en daarmee vochtbestendig.
De auto werd standaard zonder dak en zonder deuren geleverd. De break-, coupé of cabrio-opbouw waren apart verkrijgbaar als het zogenaamde Wind & Waterdicht-pakket.
De productie werd in 1998 gestaakt. Er zijn in Nederland zo'n 150 stuks verkocht.
Deze Tjaffer is nog in zeer nette staat en ondanks de hoge kilometerstand (zo'n diesel is onverwoestbaar!) rijdt deze prima! Zeer uniek komt bijna nooit op de markt zijn er in Nederland slechts 150 van verkocht!! Wilt u deze auto komen bezichtigen dan is het raadzaam om een afspraak te maken deze auto hebben wij niet op onze locatie in Den Ham!!
ACTIE GRATIS Onderhoud bij aankoop van een auto vanaf € 2.500,-. informeer naar de actievoorwaarden!
Leuk dat je kijkt naar onze auto, mocht je interesse gewekt zijn neem dan contact op via telefoonnummer 0546-785941, 06-55335773 of info@bestdealautomotive.nl we vertellen je er graag meer over.
Onze openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 zaterdag van 9:30 tot 16.00 buiten onze reguliere openingstijden kan je altijd terecht op afspraak, gewoon even bellen.
Bezoek onze website voor meerdere afbeeldingen en in hogere resolutie: www.bestdealautomotive.nl
Graag tot ziens bij Bestdeal Automotive!
Getoonde Leaseprijzen zijn indicatief, en onder voorbehoud van financiële acceptatie door Dtc financieringen. Voor een persoonlijk financieringsaanbod kunt u op onze website www.bestdealautomotive.nl uw aanvraag indienen. Aan de getoonde tarieven kunnen geen rechten worden ontleend.
Wij doen er alles aan om de informatie op onze website zo compleet en kloppend mogelijk te houden, echter kunnen hieraan geen rechten worden ontleend fouten zijn immers nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom niet alleen op deze informatie, maar controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden.