MarktPlaza

Kruisbessen soorten ook (doornloze) met heerlijke vruchten

269x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Kruisbessen dan doet iedereen gelijk denken aan die gemene doorns/stekels! Wij hebben nu ook de ‘Doornloze Kruisbes’ diversen soorten om aan te bieden. Dus weg met die stekels/doorns het is nu dus een zeer kind vriendelijke plant, die heerlijke maar vooral ook sappige vruchten geven…Wij hebben een mooi sortiment kruisbessen aan te bieden. Soorten die velen niet kennen maar super lekker zijn. 

Kruisbessen planten worden +/- 1,5 meter hoog als struik, maar zijn ook goed te leiden tegen een schutting of muur. Planten winterhard tot – 25, groeien het best in de volle zon en geven dan ook mooie vruchten.
Planten zijn zelf bestuivend maar insecten geven wel een betere bestuiving als er andere kruisbessen in de buurt staan dit wordt vaak ook wel kruisbestuiving genoemd. De vruchten volgen tussen eind juli en begin augustus sommige zijn wat zacht behaard andere juist glad. De struik kan uiteindelijk wel ruim 1.50 meter in diameter in beslag nemen. De opbrengst per struik is ongeveer 3,5 kilo. 
 
In de kruisbes zitten de drie vitaminen die sterke antioxidanten zijn: vitamine A, C en E. kwa mineralen zit er veel kalium in het kruisbesje. Het bevat ook veel van de mineralen fosfor, ijzer en calcium. Kruisbessen bevatten voorts een ruime hoeveelheid vezels en proteïne. Zoals bij veel vruchten is hij het meest gezond als hij goed rijp wordt geplukt. Wanneer hij te jong wordt geplukt smaakt de kruisbes nog te zurig. Ook zijn de bessen goed voor diabetes type 2-patiënten en werkt goed tegen diarree en dysenterie. De Hartspieren worden sterker door het eten van kruisbessen. Hierdoor wordt het bloed beter rondgepompt. Het sterkt ook de lever aan en de vruchtbaarheid? Kruisbessen werken desinfecterend in het lichaam.

Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u dan het volgende voorjaar van de heerlijke vruchten. 
Wij hebben gele / rode / en groene soorten (doornloze) kruisbessen staan. 

Soorten:  groene vruchten; Tatjana, Rodnik, Lady Sun, Prima, Katii. 
Rode vruchten; Captivator, Cerny Negus, Sadko, Krasnoslaviaskij, Spinefree, Salut, Karat, Grushenka (violet).
Gele vruchten; Rodnik, Resika. 
Prijs voor doornloze soorten potmaat P.17 lengte 60/70 cm. vertakte kosten €.12,95 per stuk.
Soorten met doorns o.a. 
Rode vruchten; Rolanda, Josselyn, Kamieniar, Hinsel, Hinn. Rod, Remarka, Rokula.
Gele vruchten; Hinnonmaki Gelb, Golda, Early Sulphur, Reveta.
Groene vruchten; Hinn. Grun, Invicta, White Smith, Reflamba, Mucurines, Greenfinch.
Prijs voor een plant van 60/70 cm vertakt in potmaat P.17 is €.7,95
Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantallen. Verzendkosten Nederland is €.7,95 en voor België €.10,95 onbeperkt aantal kg. 
.
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.
Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!!! 

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. 

Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

Neem contact op met ons hierover.
Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij.