MarktPlaza

Krentenboom vruchten zijn super gezond vol met vitaminen.

92x bekeken
6 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Van de Amelanchier of krentenboompje heb je minstens drie keer per jaar plezier, met een beetje geluk zelfs vier keer. Deze aardige bladverliezende struiken of kleine bomen lopen in het voorjaar uit met schitterende bladkleuren die per soort variëren van oranjerood tot bruinrood. Daarna volgt een overweldigende bloei met hangende trosjes witte bloempjes. Tijdens de bloei zijn de planten helemaal overdekt met bloemen. Vervolgens verschijnen de krenten, de vruchten waaraan deze soorten hun naam krentenboompjes danken. Ze zijn eetbaar en smaken lekker zoet. Dat is het derde plezier. Hopelijk kun je ervan profiteren, want ook veel vogels zijn gek op de vruchten en hebben de struik of boom vaak binnen enkele uren leeggeplunderd. Grijp je ernaast dan volgt nog het vierde (voor jouw dan derde) plezier: de prachtige vlammende herfstkleuren van het blad voor het afvalt. 

De struik groeit op vochtige tot droge, zure zandgronden aan bosranden en open kapplaatsen. Daarnaast komt de struik voor in houtwallen en heidevelden. De struik bloeit van april tot mei met witte bloemtrossen. De vruchten zijn zoet, sappig en zeer vitaminen rijk en borde vol met antioxidanten. Krentenboom bessen bevatten aanzienlijke hoeveelheden totale voedingsvezels, vitamine A en B2 (riboflavine) en biotine, en de essentiële mineralen , ijzer en mangaan, een voedingsprofiel vergelijkbaar met de inhoud bosbessen. Vruchten bevatten veel calcium, vitamine C en kalium met een hoog gehalte aan anthocyanen. Soorten worden gewoonlijk als struiken gekweekt. Medicinaal gebruik door de Canadese inheemse volkeren: de schors werd ondergedompeld in een thee voor maagproblemen, de schors en twijgen gebruikt als thee voor herstel na de bevalling, en gecombineerd met andere planten voor gebruik als anticonceptiemiddel. Wist u dat deze bessen een van de gezondste bessen zijn die er bestaan. De antioxidanten in deze bessen zijn zo goed dat deze in de medische industrie momenteel in medicijnen worden toegevoegd.  

Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u dan het volgende voorjaar van de heerlijke vruchten. 
Soorten: Honeywood, Krasnojarskaja, Martin, Northline, Smokey, Lamarckii, Robin Hill, Obelisk, Snowflakes.
Prijs voor alle geënte soorten in pot P.12 is €.11,95 per stuk lengte 30/40 cm. met foto etiket. 
Grotere planten prijs is €16,50 per stuk (pot 17 cm) 60-80 cm. lang 3/5 tak met foto etiket. 
Wij hebben ook planten staan van 100 en meer cm. prijs daarvan is op aanvraag.
Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 en voor België €.10,95 onbeperkt kg. 
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.
Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!!! 

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten kleinfruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail. 

Neem contact op met ons hierover.
Zie ook onze andere aanbiedingen over zachtfruit! Er komen regelmatig nieuwe bij.