Kornoelje (Cornus mas) met mooie bloemen dan die heerl…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 41x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Planten allemaal geënte soorten (1-3 tak vertakt). Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u van een mooi bloeiende plant in het voorjaar en daarna de heerlijke vruchten. De plant wordt beschouwd als winterhard tot -30 graden F 

Kornoelje is slechts gedeeltelijk zelf-vruchtbaar, zodat het planten van twee cultivars voor kruisbestuiving wordt aanbevolen. Planten gedijen het liefst in bodems met een pH van 5,5-7,5. Het is niet kieskeurig over bodemtype en groeien in zware kleigrond evenals zand- en leemgronden. Cornus mas is een van de bekendste in de winter bloeiende struiken. Vanaf begin februari tot ver in april kleuren de kleine plukjes bloemen de struik massaal geel. Gele kornoelje komt in een groot deel van Europa tot ver in Turkije van nature voor. De struiken groeien in en langs randen van bossen. In de Kaukasus en Rusland zijn hellingen van bosranden er in deze maanden felgeel mee gekleurd. Het is een bijzonder schouwspel, omdat je in deze tijd zoiets niet verwacht. De overdadige hoeveelheid bloemen geeft de struik een gele waas in het voorjaar. In de nazomer beginnen er felrode vruchten aan deze boom te hangen die kunnen worden bereid als jam die boordevol vitamine C zit. Kornoelje is een zeer goed geneesmiddel. De Kornoelje is mild verwarmende en het heeft zoete vochtige bijsmaak. De bast, het hout en de bladeren samen kun je in water koken om een lekker ontspannend bad van te maken. Als je aan jicht leidt is het goed om extra bladeren van de kornoeljeboom in het bad te doen. 

De kornoelje vrucht van deze boom is niet schadelijk maar zuivert en versterkt de maag. Je hoeft niet ziek te zijn om beter te  worden van gele kornoelje. Een thee van enkel de schors is heel gezond. De vruchten kun je rauw eten, als jam en als gelei of gewoon als rauwe puree. 


Cornus mas soorten; Pioneer, Jolico, Golden Glory, Schumener, Ellena, Happy Face, Yellow, Aurea, Florianka, Jantarnyj, Lukianowskij, Podolski, Nikolka, Olenka
Prijs is €.11,95 per stuk met foto etiket 20/35 cm. groot Pot P.14
Prijs voor een grotere plant 35/50 cm en mooi vertakt. €.19,95 in P.21 pot. 
Grotere planten van 60/70 cm. prijs €.24.95. in P.24 pot.

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk  bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 en voor België €.10,95 onbeperkt kg. 
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben.
Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen! Ook voor grotere aantallen. 

Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail. 

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe soorten bij.

 

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.