Koken met toekomst - Colin Tudge
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
Het koken van de toekomst wordt herleid tot "ouderwets" koken: (h)eerlijke ingredienten en bereiding. Het eerste deel introduceert de uitgebreide basisfilosofie: noodzaak van andere voedselproduktiemethoden, dagrantsoenen. Deel twee behandelt de diverse soorten voedingsmiddelen: fundamentele wetenswaardigheden, suppletiewaarde, specifiek nut. Per voedingsmiddel zijn er gevarieerde recepten, eenvoudig en uitgebreid (niet luxueus). Weinig zout, suiker en vet is kenmerkend. Herkomst is internationaal. Goed uitgebalanceerde en uitnodigende receptuur. Kleingedrukt lettertype, vrij moeilijke stijl, prima indeling en inhoudsopgaven, enige kleurafbeeldingen. Fraai geheel, zeer idealistisch, maar goed gemotiveerd. Voor geinteresseerden en lekkerbekken.
Bv : Mexicaanse runderstoofpot, met honing en zwarte bessenjam.
Of : Serviche, een klassiek gerecht uit Peru, waarbij verse vis in het sap van limoenen wordt gemarineerd.
Ook heerlijke gerechten voor hen die om welke reden dan ook hebben gekozen om zonder vlees/vis door het leven te gaan.
Bv : Eierpilav, een gerecht van ei met rijst en veel kruiden.
Of : Falafal!
Helmond - gebonden - 1981 - goede staat ( omslag heeft betere tijden gezien)
verzendkosten euro 3.45 Belgiƫ euro 9,00