Kiwibessen rode, groene, gele Kiwi’s heerlijke gezonde…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 48x bekeken
  • Datum geplaatst 3 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Kiwiplanten zijn meestal eenslachtig en kruis bestuivend, zodat het aanplanten van een gelijk bloeiend mannelijk ras nodig is. De langwerpige of ronde, onbehaarde vruchten hebben ongeveer de grootte van kruisbessen (ca 3,5 tot 5 cm lang). Het verzamelen van de rijpe vruchten kan vanaf half september tot oktober gebeuren. Meestal rijpen de vruchten onregelmatig op de plant zelf. Oudere planten kunnen 20-30 kg vruchten produceren. De aangenaam zoete smaak, bijzonder geschikt voor verse consumptie en voor verwerking.
Kiwibessen zijn bijzonder rijk aan vitamine-C (102 mg/ 100 g vruchtgewicht). Ze zijn ook rijk aan de mineralen kalium (K), calcium (ca) en ijzer (Fe). In de vruchten zitten de zwarte pitjes die juist weer heel gezond zijn voor ons lichaam. Kiwifruit is zeer rijk aan vitamine E en vitamine C, twee vitamines met een krachtige antioxidans werking. Eén kiwi van 100g bevat minstens 166% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Vitamine C heeft tevens een gunstige invloed op de genezing van wondjes, de versterking van de natuurlijke weerstand, de opname van ijzer en het algemeen zenuwstelsel. Van de zeven belangrijkste voedingsstoffen die fruit bevat: vitamine A, C en E, foliumzuur, kalium, magnesium en voedingsvezels - en ontdekten dat kiwifruit daarbij steevast in de top vijf eindigt. Vruchten van de kiwibes hebben een zoete, aromatische smaak en smaken beter dan van de gewone kiwi, met name als ze aan de struik zijn gerijpt. De smaak doet denken aan die van kruisbessen. Behalve vers, kunnen de vruchten ook op verschillende manieren verwerkt worden, zoals jam of compôte. 
Ook zijn de doorgesneden vruchtjes fraai als garnering bij hapjes of desserts.
 
Planten zijn winterhard tot – 30, groeien het best in de volle zon en geven dan ook mooie vruchten.
 
Planten staan in een 2 Liter pot (p.17) en zijn 70/80 cm. lang en mooi vertakt. 
Wij hebben de rode kiwi met rood vruchtvlees en de groen kiwi met groen vruchtvlees.
100% fruitgarantie kunnen wij geven op onze planten omdat we zeker zijn dat ze vruchten geven.
Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u dan het volgende najaar van de heerlijke vruchten. 

Soorten (onbehaarde) groene vruchten o.a. Issai, Geneva, Jumbo, Bayeren, Weikii, Ambrosia, Sentiabrskaja, *Rogów, *Figurnaja, Julia. Rode vruchten o.a. Ken's Red, Purpurea sadowa, Red Princess, *Amdue.
Delisious soorten o.a. Jenny, Hayward, Solissimo, Starella, Solo, Abbott, Bruno, Moniek, Golden Kiwi, Yellow Queen. *Sungold een super heerlijke gele kiwi, een behaarde vrucht grote opbrengst. 
Weima > mannelijke Kiwi. Deze raden wij u aan 1 erbij te kopen bij de deliciosa soorten voor goede bestuiving en bij de Issai soorten een Weikii> mannelijke kiwi. Planten in een 2 L. potje €.8,95 per stuk met foto etiket. 

> Vitakola,  Chang Bai Giant, Domino, Kukowa, Lucy, Rogów, Anna,  planten in P.17 lengte 70/80 cm. Nieuwe soorten als; Vitikiwi®, Scarlet september Kiwi'®, 'Dr Szymanowski, Bingo PBR, Sentyabraskaya, Hardy Red, Figurnaja, Warkilau, Amdue, planten in P.17 lengte 70/80 cm. Kiwi deliciosus nieuwe soorten van 2021 zijn; Zespri Red , Sungold, Rojo, Pink Lady. planten in P.17 lengte 70/80 cm. Prijs zie onze soortenlijst. 

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 en voor België €.10,95 onbeperkt aantal kg. 
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!!! 

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

Neem contact op met ons hierover.
Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij.

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.