MarktPlaza

Jostabessen heerlijke bessen voor de echte liefhebber.

96x bekeken
6 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Deze plant met de moeilijke naam Ribes nidrigolaria is namelijk een kruising tussen onder andere een zwarte aalbes en een kruisbes. Van de 'moedersoorten' heeft hij vele goede eigenschappen meegekregen. Deze goede struik levert jaarlijks zonder moeite 5 kg grote zwarte bessen op. Als vier (ongestekelde) hoofdtakken aangehouden worden, is de opbrengst het hoogst. De bessen worden best bij volledige rijpheid geoogst. Bij een te vroege pluk of vroegtijdige bladval blijven de bessen te zuur. Rijptijd begin juli - half juli. De rijpe bessen zijn glimmend zwart en hebben een aromatische kruisbessensmaak. De rijpe bessen hangen in trosjes van 3 tot 5 stuks. De bladeren en bessen zijn reukloos, in tegenstelling tot de opvallend geurende zwarte trosbessen waarop ze gelijken. Als bijkomend voordeel is de Jostabes voor veel ziekten (meeldauw, zuilroest en galmijt) ongevoelig. Jostabes is een prettige bes: er zijn geen doorns of stekels, niet op de vrucht of aan de takken. Een echte kind vriendelijke plant die weinig eisen stelt aan de grond. Plantafstand tussen andere struiken 1,5-2 meter. Te laag hangende takken weg knippen. 
 
Jostabes is een uitstekende bes om er compote, sap of jam van te maken. De bes is rijk aan vitamine C. en heeft 2 smaken in één bes: het verfrissende van zwarte aalbessen en de zachtzure smaak van kruisbessen een beetje cassis achtige smaak.
Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u dan het volgende voorjaar van de heerlijke vruchten. 
Soorten: Caseille, Jochina, Josta, Jocheline, Riko, Jogranda.

Wij hebben planten staan in een 9 cm. potje en zijn +/- 30 cm. lang, komen in voorjaar zeker met 3-8 takken terug wanner ze terug geknipt worden. Prijs is €.3,95 per stuk (potje 9 cm.)30 cm lang 1-2 tak met foto etiket.  Ook hebben wij deze in P.17/2 Liter pot, prijs €.6,95 plant 60/70 cm. lang. 
Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 en voor België €.10,95 onbeperkt kg. 
Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!!! 

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!
Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

Neem contact op met ons hierover.
Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij.