Huwelijksleven - David Vogel

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 62x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Vogel (1891-1944), tijdgenoot van Döblin en Kafka, is herontdekt. Deze Russisch-joodse intellectueel vestigde zich in 1912 in Wenen, werd er beide oorlogen gevangen genomen en in '44 door de Duitsers omgebracht.
Hij schreef in het Hebreeuws waardoor zijn werk niet in brede kring bekend werd.
Na de oorlog opgegraven manuscripten zorgden voor een her-ontdekking en reconstructie van het leven en werk van deze interessante schrijver.
'Huwelijksleven' geeft uitvoerige beschouwingen over het decadente Wenen tussen de beide oorlogen, dat nauwelijks leefruimte biedt aan de armoe-lijdende kring joodse intellectuelen waarin de hoofdpersoon zich beweegt. Deze nerveuze, gevoelige Gurdweill trouwt onverwacht met een hooghartige, sadistische barones, die hem moedwillig en geraffineerd te gronde richt, fysiek en psychisch. Geen politieke beschrijving - toch is de naderende dreiging voelbaar. Het slopende aftakelingsproces wordt benauwend goed en onontkoombaar beschreven.
Meulenhoff - gebonden - 2007 - goede staat
Verzendkosten voor de koper euro 3.85 ( opengevouwen verstuurd - risico voor de koper ) pakje euro 6.95. België euro 9.70


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.