MarktPlaza

Fareast 23R

52x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

De FAREAST 23R is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoefte aan een aantrekkelijke en snelle club racing boot.
Ze heeft duidelijke dezelfde stamboom en lijnen van grote zus FAREAST 28R, maar is iets kleiner, wat haar net even wendbaarder en makkelijker te water te laten maakt.
Omdat ze is uitgerust met de typische negatieve boeg en brede achtersteven van Fareast vaart ze makkelijk upwind en kan ze met een goede bries behoorlijk wild worden downwind. Snelheden rond de 15 knopen zijn dan bepaald geen uitzondering.
Er is veel nadruk gelegd op een efficiente deklayout, zodat iedere zeiler de boot kan zeilen. Het was absoluut de bedoeling een grand-prix boot neer te zetten ten opzichte van de concurrentie, maar zeker niet intimiderend.
Gebouwd volgens de hoge kwaliteitsnorm die inmiddels verwacht mag worden van Fareast Boats, biedt dit design een ruime ballast ratio van 44%. Dit, in combinatie met de hoge vormstabiliteit en klein nat oppervlak, maakt de FAREAST 23R een stabiel maar toch superglad jacht.
Het ontbreken van een achterstag maakt een erg modern tuigplan mogelijk met square-top grootzeil en grote voordriehoek, terwijl er toch geen ingewikkelde runners hoeven te worden bediend in de gijp.
Onze ontwerpers van Simonis-Voogd Design hebben meer dan 20 jaar ervaring met sportboten en ze weten dat als het allemaal een beetje ruiger wordt, je niet lastig gevallen wilt worden met onnodige handelingen. Just sit back, relax and enjoy the ride, daar gaat het om bij de FAREAST 23R!
Algemeen
Waterverplaatsing: 800
CE: C
Tuigage
Gennaker: 54,00 m2
Extra gegevens:
Merk: Fareast
Ligplaats: In verkoophaven
Lengte: 7.28 meter
Breedte: 2.55 meter
Diepgang: 1.4 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester