Epische Eden trilogie - Harry Harrison

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 131x bekeken
  • Datum geplaatst 9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Deel 1 : Ten westen van Eden-
In Ten westen van Eden heeft de komische catastrofe die vijfenzestig miljoen jaar geleden een eind maakte aan het tijdperk van de saurussen nooit plaatsgevonden. De evolutie van de grote reptielen zette door en culmineerde ten slotte in het ontstaan van de Yilanè, het intelligentste en meest ontwikkelde ras op aarde.Ten westen van Eden opent als de voorboden van een Nieuwe IJstijd zich aandienen. Dan zien de Yilanè zich genoodzaakt de grote oceaan over te steken en een aanvang te maken met de kolonisatie van een immens groot continent. Nog voor het zover is, raken ze echter verwikkeld in een gewelddadig conflict met een zoogdierensoort waarvan het bestaan hun niet eens bekend was. Deze zoogdieren lopen rechtop, ze jagen en zijn in het bezit van stenen werktuigen... en ze beschikken over wapens. Als de arrogante Yilanè een jong exemplaar van deze zoogdierensoort gevangen nemen, beseffen ze niet dat daardoor de op handen zijnde grote krijg tussen de beide soorten een geheel andere wending zal nemen. Want het is dit zoogdier, de jongen Kerrick, dat vele jaren later zijn soort zal aanvoeren in de strijd die onvermijdelijk is.
Deel 2 : Winter in Eden.
In Winter in Eden is de strijd tussen de Yilanè en de mens nog steeds niet beslist. Klimatologische veranderingen bespoedigen echter het beslissende treffen. Een nieuwe ijstijd dient zich aan en nu, door uitsterving bedreigt, zijn de Yilanè genoodzaakt hun vernuft op biologisch terrein ten volle te benutten. Kerrick, de jonge held uit Ten Westen van Eden, ziet dat aankomen wat tenslotte onvermijdelijk zal zijn. De naderende strijd om het lijfsbehoud - waarbij de zorg om zijn jonge vrouw en kind beslissend meetellen - er de oorzaak van is dat hij degene is die na talloze verwikkelingen de plaats bepaald van de laatste verdedigingslinie van de mensheid. Met vrouw, kind en een handvol getrouwen zoekt hij zijn toevlucht bij de walvisjagers in het zuiden.De opmars van de Yilanè, evenzeer door wanhoop gedreven, lijkt echter niet te stuiten..
Deel 3 : Terugkeer naar Eden.
Als Terugkeer naar Eden opent, doen de Yilanè een laatste poging zich van de wereldheerschappij te verzekeren. Maar Kerrick, nu een volwassen man en gerijpt en gelouterd in de listen en lagen van het oorlog voeren, bereidt een meesterplan voor.
Dan begint de laatste titanenslag tussen mens en saurier.
Per stuk euro 6,00 samen 16,00
Meulenhoff - paperback - 1991-'92-'93 - goede staat
Verzendkosten voor de koper euro 6.95 ( samen of afzonderlijk)
België euro 9.00 ( samen of afzonderlijk)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.