MarktPlaza

De Noord 126

1843x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Omschrijving Ruime woonark met twee woonlagen, op landelijke waterrijke locatie met eigen grond en water
Aangeboden door woonbotenmakelaar Drijvend Wonen
Niek van der Sluis
EMCI gecertificeerd makelaar/taxateur woonarken en woonschepen
Rustig dobberend in het water van het Ganzendiep ligt deze fantastische woonark te koop. In IJsselmuiden, in de gemeente Kampen, dicht bij de plaats Grafhorst, heeft de ark een vaste ligplaats. Een bijzondere situatie, de ligplaats en de oever zijn eigendom, hoewel het gebruik formeel recreatief is mag u in deze ark het gehele jaar verblijven.
De locatie bevindt zich in een rustige groene landelijke omgeving, aan het water van het Ganzendiep, een zijtak van de IJssel. In een omgeving waar u geweldige mogelijkheden heeft om tot rust te komen, te wandelen, te fietsen en vooral ook te varen.
Wat wilt u nog meer, een ruime woonark met tuin waarmee u het gehele jaar door een vakantiegevoel beleeft. Op en in en aan het water. Bij de woonark is een grote tuin aanwezig, keurig ingericht met beplanting en deels met verharding. In het water is een steiger gebouwd, waar een recreatievaartuig afgemeerd kan worden waarmee u in de prachtige omgeving op het water kunt ontspannen. En natuurlijk is het water aanlokkelijk om een duik te nemen.
De woonark verkeert in zeer goede staat. Hij is in 2007 nieuw gebouwd bij de gerenommeerde arkenbouwer Spruyt in Heerenveen. De apparatuur is ook van dat jaar, de boiler is van 2016.
Het is een woonark met twee woonlagen, met de onderste woonlaag in het betonnen casco. Bij het ontwerpen werd gedacht aan een degelijke ark met veel woonruimte, luxe en comfort. En dat is aan het eindresultaat heden ten dage goed te zien, de gehele ark, met onder meer de luxe ingerichte Poggenpohl keuken met hoogwaardige inbouwapparatuur, straalt een sfeer van deugdelijkheid en betrouwbaarheid uit.
De ark is gebouwd met materialen die weinig onderhoud nodig hebben. Voorbeelden zijn de gevelbekleding van fraaie Red Cedar delen en de leistenen vloeren boven en beneden. En overigens is voor vrijwel de gehele ark een lichtplan gemaakt met vast ingebouwde designverlichting met dimmers en hebben alle te openen ramen horren.
Boven betreedt men de ark in de hal. Van daaruit zijn een toilet, een open keuken en een woonkamer bereikbaar. Op hetzelfde niveau is er een terras aan de waterzijde, met vanuit de woonkamer en het terras uitzicht over het water van het Ganzendiep. Ook vanuit de keuken is een terras op gelijk niveau bereikbaar.
Beneden is de woonlaag ingedeeld met een ouderslaapkamer voorzien van een groot bubbelbad en nog drie slaapkamers en een separate badkamer met dubbele douche, toilet en dubbele wastafel. Ook is er een technische ruimte.
De woonruimte is circa 130 m2. Deze oppervlakte is bij benadering gemeten, serieuze geïnteresseerden zijn van harte welkom om de hoeveelheid ruimte en het genot ervan te komen ervaren.
De woonark is gelegen op een locatie die bereikbaar is via een doodlopende weg. Het is er erg rustig, zonder voorbijgaand verkeer. Er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen perceel. In de tuin is een combinatie van twee bergingen aanwezig in de vorm van twee metalen units.
De ark is aangeloten op elektriciteit en water, er is geen gebruik van gas. Afvalwater wordt afgevoerd door een rioolpomp, naar de gemeentelijke riolering. De woonruimte wordt comfortabel verwarmd door elektrische centrale verwarming en bovendien is in de woonkamer een houtkachel ter overname aanwezig.
Een bijzonderheid is dat de ligplaats en het oeverperceel in eigendom zijn en meeverkocht worden. Dus niet alleen is de ligplaats (de grond onder water) eigendom, ook het oeverperceel is in bezit. Dit zorgt voor duidelijkheid over het vrije gebruik van de ligplaats, er zijn geen kosten voor ligplaatshuur of iets dergelijks. De oppervlakte van de grond in eigendom is circa 780 m2. De woonark en de grond zijn kadastraal ingeschreven.
Heeft u interesse in deze woonark, wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een bezichtiging? Neemt u dan contact op met de verkopende woonbotenmakelaar.
Een gunstige bijkomstigheid: bij de koop (eigendomsoverdracht) van de woonark is geen overdrachtsbelasting verschuldigd. Over de waarde van percelen grond wordt wel overdrachtsbelasting berekend.
Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.
Extra gegevens:
Merk: De Noord 126
Ligplaats: IJsselmuiden
Conditie: Gebruikt