De grote levensspiraal, Dantes Spirituele boodschap Zi…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 249x bekeken
  • Datum geplaatst 8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Gedachten over Dante Alighieri's La Divina Commedia, De Goddelijke Commedia, Inferno - Purgato - Paradiso
Als er één boek is dat door zijn geweldige beeldenrijkdom een hoge spiritualiteit uitstraalt, is het wel de Divina Commedia. Toch deinzen velen ervoor terug zich in dit klassieke werk te verdiepen, vanwege de omvang en de schijnbare ondoorgrondelijk.
Wie geïnteresseerd is in de "goddelijke komedie", heeft met De grote levensspiraal een bijzondere sleutel in handen tot begrip van het mysterie Dante.
Martin Zichner weet de lezer direct te betrekken bij wat zich afspeelt in het Inferno, het Purgatorio en het Paradiso. Steeds opnieuw geeft de auteur blijk van zijn inzicht en laat hij zien hoe Dante het concrete, tijdloze, spirituele pad in al zijn aspecten voor de lezer ontvouwt. Daarbij wordt iedere intellectuele of filologische beschouwing bewust vermeden.
De indeling in korte hoofdstukken zorg ervoor dat de "introductie" licht verteerbaar blijft. Het boek is goed te lezen zonder dat men de tekst van de Divina Commedia bij de hand heeft. Voor de citaten is gebruik gemaakt van de vertaling van Frederica Bremer
Rozekruispers, paperback in goede staat
Verzendkosten eur 2,76 Nederland en eur 5.75 naar België


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.