MarktPlaza

Da Costakade 111

159x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Omschrijving [ wegens enorme belangstelling en een groot aantal geplande bezichtigingen zijn geen nieuwe bezichtigingen meer mogelijk ]
Woonboot op aantrekkelijke locatie in Utrecht
In Utrecht ligt deze woonark, dicht bij het centrum op een aantrekkelijke locatie met een fijne waterbeleving. De ark aan de Da Costakade bevindt zich op een spreekwoordelijke steenworp afstand van het Centraal Station.
De ark heeft een enkele woonlaag die is ingericht met de volgende vertrekken, van links naar rechts: een woonkamer, gang/entree, keuken, badkamer met douche en toilet, slaapkamer. Onder de vloer is een droge bergruimte van circa 39 m2 aanwezig.
In de stad wonen en toch relaxen op en aan het water, wat wil je nog meer. Bij de ark is een tuin die heringericht kan worden. Er is een mogelijkheid op het water aan de ark een bescheiden terras te koppelen. En er zijn mogelijkheden om bij de woonark een bootje af te meren, om daarmee door de stad te varen, of verder weg te gaan.
De Da Costakade heeft een gunstige ligging: het Centraal Station en de winkels voor de dagelijks boodschappen zijn op loop- of fietsafstand. Ook het gezellige centrum van Utrecht is zeer goed bereikbaar. Er is parkeerruimte in de straat en in de buurt.
Kortom, deze ark biedt een prima gelegenheid om op een goede locatie in Utrecht op het water te wonen.
De ark is eenvoudig gebouwd (vermoedelijk in de jaren 60) en kan beschouwd worden als een klusproject. Op diverse punten heeft de ark bouwkundig aandacht nodig, het is door achterstalling onderhoud momenteel geen ruimte die je zomaar kunt bewonen. Voor een nieuwe eigenaar is het nodig de handen uit de mouwen te (laten) steken. Het casco (de bak waarop de opbouw gebouwd is) is van beton en hoeft dus niet periodiek naar een werf.
Indien besloten wordt de ark niet op te knappen maar te vervangen, dan is dat mogelijk. Op de betreffende locatie is de maximale breedte 5 meter. Als er ter vervanging een ark met twee woonlagen komt, dan dient de lengte afgestemd te worden op de gemeentelijke regels. Tevens dient met de gemeente afgestemd te worden wanneer doorvaart van en naar de ligplaats mogelijk is, vanwege enkele bruggen op de route die getakeld dienen te worden.
De woonark heeft aansluitingen op onder meer aardgas, elektriciteit en drinkwater. Er is een eigen rioolpomp aanwezig, voor afvoer van afvalwater naar de gemeentelijke riolering in de oever. Er zijn twee oude gaskachels, er is geen centrale verwarming. Er is een huurboiler.
De woonboot heeft een vaste ligplaats van de gemeente Utrecht, opgenomen in de Havenatlas, met een aan volgende eigenaren te verstrekken ligplaatsvergunning van de gemeente en een watervergunning van het hoogheemraadschap. De aan de gemeente te betalen kosten (het liggeld) voor gebruik van de ligplaats bedragen circa € 350,- per jaar.
De woonboot kan bij overdracht ingeschreven worden in het scheepsregister van het kadaster, voor verkrijging van een hypothecaire lening. Gewoonlijk is voor woonboten een hypotheek mogelijk bij de Rabobank, tot 90% van de getaxeerde marktwaarde, op basis van specifieke voorwaarden van de Rabobank (met name 0,8% rentetoeslag en een deel versneld in 20 jaren af te lossen).
Een voordeel: bij de koop (eigendomsoverdracht) van een woonboot is geen overdrachtsbelasting verschuldigd. De ark kan snel geleverd worden.
Aan de informatie (waaronder afmetingen en afbeeldingen) in deze vrijblijvende aanbieding kunnen geen rechten ontleend worden.
Bij woonboten kan de bepaling van het aantal m2 woonruimte afwijken van woonhuizen. Het aantal m2 is serieus bij benadering vermeld. Serieuze geĂ¯nteresseerden zijn welkom om de ruimte zelf te komen ervaren en meten.
Extra gegevens:
Merk: Da Costakade 111
Ligplaats: Utrecht
Conditie: Gebruikt