Cursus VIHB (Opleiding afvalstoffen VIHB)
Kenmerken
- Conditie
- Niet van toepassing
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
De opleiding VIHB Afvalstoffen zal wederom weer worden georganiseerd op:
21 en 22 september of 17 en 18 november 2021 te Nieuwegein
Voor verdere inhoudelijke informatie met betrekking tot deze (en overige) opleidingen verwijs ik u graag naar onze website: www.vihbcursus.nl
Via de tab “inschrijven” in het menu kunt u direct de kandidaat aanmelden. De aanmeldgegevens worden verwerkt door onze cursusadministratie, waarna aan u een bevestiging wordt verzonden.
Korte informatie betreffende de opleiding: Vakdiploma VIHB
Inleiding:
Sinds 1 mei 2004 zijn Vervoerders, Inzamelaars, Handelaren en Bemiddelaars (VIHB’ers) verplicht zich te laten registreren op de Landelijke Lijst VIHB (zie NIWO.nl).
De overheid heeft, op grond van de Wet Milieubeheer, deze verplichte registratie ingesteld voor alle partijen die een rol spelen bij het overbrengen van afvalstoffen van ontdoener naar de verwerker. Voor vermelding op deze lijst VIHB moet men voldoen o.a. aan de eis vakbekwaamheid. Om aan het criterium te voldoen, moet men in het bezit zijn van het vakdiploma VIHB.
Deze cursus leidt op voor dit erkende diploma. Binnen elk bedrijf moet er tenminste één persoon van het leidinggevende team zijn, die aan het criterium van vakbekwaamheid voldoet.
Doelgroep:
Vervoerders, inzamelaars, handelaren en bemiddelaars van afvalstoffen. Vanwege de opzet en inhoud is de cursus ook geschikt voor personen die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met afvalstoffen of die de basiskennis over afvalstoffenwetgeving willen bijwerken.
Inhoud van de cursus:
In de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
De Wet- en regelgeving; Het Landelijk AfvalbeheersPlan opzet en systematiek ervan; de Eural-afvalstoffenlijst; melden en registreren van afvalstoffen; de begeleidingsbrief; de EG verordening Overbrenging van Afvalstoffen (EVOA): de kennisgevingprocedures; de opslag en vervoer van afvalstoffen; opslagvoorschriften en kwaliteitsborging.
Opzet van de cursus:
Iedere cursist ontvangt een cursusboek, waarin alle aspecten van de cursus zijn opgenomen. Onze deskundige docent behandeld de verplichte leerstof. Daarbij wordt de theorie afgewisseld met praktijkvoorbeelden. Het programma biedt voldoende ruimte voor uw specifieke vragen of probleemsituaties.
Duur van de cursus:
De cursus wordt verzorgd in twee dagen (van ieder 8 lesuren).
Examens:
Deze cursus leidt u op voor het verplichte examen dat u kunt afleggen bij de divisie CCV van het CBR. Dit is een door het ministerie van VROM aangewezen examenbureau. Het examen wordt centraal afgenomen via computerexaminering.
Wij sluiten met het lesmateriaal aan bij de eindtermen die door het CCV zijn vastgesteld.
Bijzonderheden:
Voor een in house training wordt altijd een aangepaste offerte aangeboden.
Cursuskosten:
De ondernemersopleiding VIHB kost € 525,- per persoon (excl. BTW, incl. les- en schrijfmateriaal en lunch/koffie)
Cursusdata: 23 en 24 mei 2019 of 18 en 19 september 2019