MarktPlaza

Citroën DS5 - 2.0 Hybrid4 Business Exclusive l Head-Up l Cockpit-roof l Keyless l HiFi l Navi l Alca

572x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Droomde jij als kind ook van helikopter-piloot worden, omgeven door ultieme luxe die je werkelijk overal in Europa brengt? Een vliegbrevet kunnen we helaas niet verschaffen, maar deze schitterende DS komt bijzonder dichtbij die ideale droomsituatie. Niettemin voorzien van een Hickory Nacré-lak met parelmoer effect over half lederen/alcantara bekleding, passend aangevuld met 18" Canaveral 'Gris Antra'-velgen en getinte achterruiten.
Zijn de DS3 en DS4 - oneerbiedig gezegd - opgeleukte versies van de C3 en C4; de DS5 is een-op-zichzelf-staand model met een uitgesproken design. Er is geen enkel onderdeel van het ontwerp dat je als saai kan bestempelen. Sterker nog, je komt iedere dag weer nieuwe, bijzondere details tegen. Neem bijvoorbeeld de achterlichten, waarvan de onderste hoeken in de carrosserie zinken. En wie verzint het om een gigantische chromen strip over het voorscherm te laten lopen? Gek genoeg misstaat op deze DS5 niets.
De Business Exclusive-uitvoering staat garant voor vele luxe, denk aan een Cockpitroof met 3-panoramadaken, Head-Up display, eTouch module, Keyless Entry, dual zone Electronic Climate Control, Cruise Control, schakelflippers, Premium Soundsysteem, Ambiance verlichting, eMyWay navigatie, PDC (parkeersensoren), adaptieve bi-xenon verlichting en Alarmklasse 2. Alsof dit nog niet voldoende is is de auto uitgevoerd met de volgende pakketten: Pack Urbain, Pack Grand Froid en Pack Dark Chrome.
Deze DS5 is in Nederland bij de Aalsmeerse Citroën-dealer medio 2013 geleverd aan de eerste [zakelijke] eigenaar en vier jaar later via een autobedrijf verkocht aan de tweede, huidige [privé] eigenaar. Onderhoud werd door de leverende dealer uitgevoerd bij 27.520km [30-7-2014], 55.481km [18-8-2015], 82.573km [22-7-2016] en 106.513km [22-1-2018]. In 2019 werden o.a. de spanrol, aandrijfashoes en multi-v riem vervangen en werd de versnellingsbakolie ververst.
Twee flinke uitlaatsierstukken en de dynamisch gelijnde koets doen sportiviteit vermoeden, dus de 163pk sterke 2.0 THP met 27pk elektromotor moet bijna wel een perfecte match zijn. De auto is heerlijk vlot en de motor kent een prettige, lineaire krachtsopbouw. Zoals een Citroën betaamt is er een zee van (bagage-)ruimte aanwezig en zijn de stoelen erg comfortabel.
In alle opzichten is deze auto volledig in orde. Motorisch kent dit exemplaar geen gebreken, de airco wordt snel koud en alle elektronica werkt naar behoren. De onbeschadigde velgen zijn voorzien van Michelin-zomerbanden met ca. 50% profiel. De APK geldt nog tot 23-1-2021 en de volgende onderhoudsbeurt dient bij ca. 136.500km te worden uitgevoerd. Het interieur lijkt ongeschonden, alle instrumenten zijn kraakhelder en de lak kent nagenoeg geen gebruikerssporen.
De DS5 wordt verkocht in opdracht van een klant, gezien de voorkeur voor een BMW met 6-in-lijn benzine motor. Deze auto wordt gepoetst afgeleverd met twee sleutels, alle originele (gestempelde) boekjes en een (logisch) NAP-rapport.
Bekijk de volledige shoot met 60 foto's en een aankoopreview via https:www.rubzautomotive.nl/citroen-ds5-2/. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact op via nr. 0623707569 of ruben@rubzautomotive.nl. Bezichtigen en/of proefrijden is mogelijk in Oude Pekela, enkel op afspraak.