MarktPlaza

Breehorn 44

77x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Breehorn 44
Algemeen
Waterverplaatsing: 13000
Ballast: 5600
Doorvaarthoogte normaal: 19.20 meter
CE: A, oceaan
Overig: De gehele binnenbetimmering is uitgevoerd in mat gelakt teak van hoge kwaliteit. Schroeven zijn zoveel mogelijk blind verwerkt. Het plafond bestaat uit witte kunststof plaat afgewerkt met teaklatten. Keuken en toilet bestaan uit een polyester schaal afgewerkt met hout. Er zitten handgrepen bij de ingang en boven de keuken en de kaartentafel. De houtnerf van de kastdeurtjes loopt zoveel mogelijk door. De deurtjes zijn voorzien van scharnieren, uithouders en druksluitingen.
Living: Een U-bank aan bakboord met vaste rechthoekige tafel. Een langsbank aan stuurboord. De bank aan BB is 2,25 meter lang en zodoende bruikbaar als kooi. Drie kastjes boven elke bank, waarvan twee met een deurtje.
Romp en dek: Romp en dek zijn gemaakt van glasvezel versterkt polyester. De gelcoat en eerste twee lagen polyester zijn van ISO N.P.G. kwaliteit. De romp is boven de waterlijn sandwich geconstrueerd met 20 mm PVC schuim. Dit geldt ook voor het dek. Langsstringers en ingelamineerde schotten maken van het geheel een uiterst stijve constructie. De romp is voorzien van twee lagen zelfslijpende antifouling. De dek-romp verbinding is volledig gekit met op elke 15 cm een RVS bout door de aluminium voetrail.
Accommodatie
Overig: Toilet: Het toilet met handpomp is voorzien van RVS huiddoorvoeren met RVS kogelafsluiters.
De RVS vuilwatertank heeft een inhoud van 90 liter.
Douche: in het vooronder, aan bakboord zijde, is een douche voorzien van thermostaatkraan. Afmeting van de douchecel is 80 cm bij 80 cm.
Verwarming: Verwarming geschiedt door een dieselheteluchtkachel met uitstroomopeningen in kooien, keuken, living en douche.
Koeling: Een ingebouwde koeling, Isotherm SP ASU 3251, in koelbox.
Achterkajuit: Een tweepersoonskooi aan bakboord met een bed van 2 meter lang bij 1,45 breed aan het hoofdeinde. Bij de ingang een kledingkast. De stuurboord kooi is standaard voorzien van twee éénpersoons bedden boven elkaar.
Vooronder: Een ruime kooi met tweepersoonsbed van 2 meter lengte en een breedte van 1.60 m bij het hoofdeinde. Aan beide zijden een bankje en kastjes boven het bed. Hangkasten aan bakboord en aan stuurboord. Aan bakboord een aparte doucheruimte.
Kaartentafel: Ruime kaartentafel met ruimte voor apparatuur en opbergruimte voor kaarten en boeken.
Kussens en gordijnen: Hoge kwaliteit koudschuim kussens per schip op maat gemaakt. Bekleding naar keuze. Alle ramen voorzien van gordijnen.
Keuken: Klassieke U-vormige keuken met een dubbele RVS wasbak, mengkraan, driepits halfcardanisch fornuis met oven en pannenklemmen en veel kastruimte. De koelbox is in het aanrecht geïntegreerd.
Motor, electra, water
Vermogen: 40kW/56pk
Aantal identieke motoren: 1
Brandstoftank aantal: RVS Dieseltank 480 liter
Dynamo: 120 A
Warm water: Waterdruksysteem met pomp, 25 liter boiler.
Watertank & materiaal: RVS watertank 480 liter
Overig: Motor: Er is een vier cilinder Yanmar 4JH5 diesel, interkoeling 42 kW/56 pk, een koelwaterfilter en een 120 A dynamo geïnstalleerd. De Breehorn 44 heeft een saildrive met tweeblads klapschroef. Het motorpaneel, met toerenteller en akoestisch alarm voor oliedruk en watertemperatuur, is gemonteerd in de kuip. De motorbediening is op de stuurstand gemonteerd. De RVS dieseltank van 480 liter is voorzien van extra brandstoffilter en tankmeter. Het jacht wordt met een volle dieseltank afgeleverd.
Elektriciteit: Een startaccu van 85 Ah en een service accubank van minimaal 400 Ah voorzien in de stroom. Een acculader (50 A) met walstroomaansluiting, voorzien van een scheidingstransformator, laadt via een diodebrug, de accus. Het hoofdschakelpaneel is voorzien van zekeringen, schakelaars met LEDs, een 230 V contactdoos voor walstroom en voltmeter. Alle bedrading is vertind.
Tuigage
Genua: 58 m2
Overig: Mast en giek: Mast (17.60 m), giek (5.20 m) en optionele spinnakerboom (4.90 m) zijn van Seldén. De mast is van zilverkleurig geanodiseerd aluminium met twee paar zalingen. Tevens is de mast voorzien van twee selftailing vallieren, een selftailing reeflier, twee valstoppers, vier grote kikkers en drie kleine kikkers. De mast heeft een LED driekleurentoplicht, een LED wit rondom schijnend toplicht, een stoomlicht, een deklicht en een Windex. De voorstag is voorzien van een rolsysteem.
Staand want: Topwant, hoofdwant, voorstag en hekstag - 10 mm RVS dyform
Babystag, doorlopend intermedium, kotterstag en bakstagen - 8 mm RVS dyform
Alle verstaging is voorzien van Brons-RVS spanners. Alle terminals zijn gewalst. De hekstag is voorzien van een spanner te bedienen met een lierhandle. De wantputtingen worden onderdeks doorverbonden naar het gelamineerde hoofdschot en de stringers.
Lopend want:
Spinnakerval - 12 mm polyester met gevlochten mantel met hoge slijtvastheid met snapsluiting
Grootzeilval - 12 mm dyneema met gevlochten mantel met hoge slijtvastheid met harpsluiting
Genuaval - 12 mm dyneema met gevlochten mantel met hoge slijtvastheid
Kotterval - 12 mm polyester met gevlochten mantel met hoge slijtvastheid
Ophouder - 8 mm polyester met gevlochten mantel met hoge slijtvastheid met snapsluiting
Kraanlijn - 12 mm polyester met gevlochten mantel met hoge slijtvastheid
3 smeerrepen - 10 mm polyester met gevlochten mantel met hoge slijtvastheid
Onderlijkstrekker - 10 mm polyester met gevlochten mantel met hoge slijtvastheid
Neerhouder - talie met 10 mm lijn, vertraging 1:4
Genuaschoten - 14 mm op genuarail met genuawagen.
Grootschoot - 12 mm vertraging 1:2 op overloopwagen bediening op lier
Stagfokschoot - 12 mm met optioneel tweede paar genuawagens
Vlaggenlijntjes Twee op de onderste zalingen
Zeilen:
UK-De Vries Sails, Cruising Offshore kwaliteit.
Grootzeil: 46,5 m2 9 oz polypreg, crosscut, drie reven. Met huik.
Genua 2: 58 m2 9 oz polypreg, crosscut
Stagfok: 20 m2 9 oz polypreg, crosscut
Huik: Kleur naar keuze
Optioneel:
Spinnaker - 160 m2 - 0,9 oz opti-radial
ATS - 128,3 m2 - 1,5 oz opti-radial
Navigatie en electronica
Overig: Verlichting: Uitgebreide binnenverlichting, bestaande uit plafonnières met een schakelaar, wandspotjes met een schakelaar en dimbare inbouwspots. Bij de kaartentafel een kaartleeslampje.
Apparatuur: Er bevindt zich een vloeistofkompas op de stuurstand. Raymarine log/snelheid, diepte- en windmeter zijn verzonken gemonteerd onder de vaste buiskap. Autoradio met speakers.
Uitrusting
Stootwillen, lijnen: 4 stootwillen en 4 landvasten.
Overig: Luiken en ramen:
Vooronder: Eén luik van 70x70 cm
Living: Twee luiken van 60x60 cm, 2 luiken van 30x45 en 3 ramen in opbouw.
Toilet: Eén luik van 35x20 cm en 1 raam
Douche: Eén luik van 35x20 cm
Kooien: Eén luik van 35x20 cm, één raam in de opbouw, twee openslaande patrijspoorten in de kuipbanken.
Ingang: Plexiglas schuifluik en een driedelig ingangschot.
Alle luiken zijn standaard voorzien van rookglas.
Bakskisten: Achter in de kuip bevinden zich twee bakskisten. De kuiprand heeft twee zwaluwnestjes voor het opbergen van kleine voorwerpen. In het voordek zit een ankerbak met een in twee delen gesplitst deksel. De ankerbak is voorzien van een elektrische ankerlier. De kettingbak is onder de ankerbak geplaatst, de ankerketting wordt hier automatisch ingevoerd.
Vaste buiskap: De vaste polyester buiskap is voorzien van 6 ramen in aluminium frame, waarvan twee openslaand. De overloop is bovenop gemonteerd zodat de kuip vrij blijft. Aan de achterzijde zit een RVS grijpbeugel.
Lieren:
Genuaschoot - 2 Andersen 52 ST - Selftailing, twee snelheden
Stagfok - 2 Andersen 40 ST - Selftailing, twee snelheden
Grootschoot - 2 Andersen 28 ST Selftailing, twee snelheden
Vallen op de mast - 2 Andersen 40 ST - Selftailing, twee snelheden
Smeerrepen en onderlijkstrekker - 1 Andersen 28 ST - Selftailing, twee snelheden
Eén 8" lierhandle
Twee 10" lierhandles
Preekstoel en zeerailing: De Breehorn 44 heeft een RVS preekstoel met LED navigatieverlichting en een hekstoel met LED heklicht en een zwemtrap in het midden. De zeerailing is 61 cm hoog en heeft RVS scepters met een doorsnede van 25 mm, voorzien van twee RVS railingdraden, 4 mm dik. Aluminium scepterpotten zijn bevestigd door het dek en in de gaten van de voetrail.
Dekbeslag: Het dekbeslag is van Ronstan. Er zijn 6 aluminium kikkers met bij elke kikker een verhaaloog in de voetrail. Het RVS boegbeslag is voorzien van een ankerrol en heeft een strip tot aan de waterlijn. Het anker valt in het beslag en kan met een pen worden geborgd.
Kiel: De kiel wordt gevormd door een polyester schaal gevuld met 5600 kg lood. De kiel wordt bevestigd aan ingelamineerde wrangen d.m.v. RVS bouten die aan een RVS frame in de kiel zijn gelast. De kiel wordt buitenom aan de romp gelamineerd.
Roer: Het roer is om de geanodiseerde aluminium roerkoning met vier paar gelaste veren gelamineerd en gevuld met schuim. De Jefa roerkoning is rolgelagerd in de kuipvloer en in de romp. Een stuurwiel met een diameter van 1.30 m op een Jefa stuurstand is standaard. De noodhelmstok kan direct op de roerkoning worden geplaatst.
Binnen: Kledinghaakjes, toiletrolhouder, toiletborstel, spiegel, keukenrolhouder.
Buiten: Vlaggenstok met vlag en houder op de hekstoel.
Veiligheid
Gasbun met afvoer: Twee 6 liter gasflessen met veiligheidsdrukventiel, voorzien van ontluchting.
Overig: Gasbun: De afsluiter in de bun wordt elektrisch bediend vanuit de kombuis. De leiding naar het fornuis is van koper.
De handlenspomp, met aanzuigkorf in de bilge, is te bedienen in de kuip en er is een elektrische lenspomp met automatische schakelaar.
Extra gegevens:
Merk: Breehorn
Ligplaats: In verkoophaven
Lengte: 13.2 meter
Breedte: 3.96 meter
Diepgang: 2.1 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Aantal slaapplaatsen: 6
Aantal hutten: 3
Achterkajuit: aanwezig
Doorvaarthoogte: 19.2
Merk motor: Yanmar
Type motor: 4JH4E
Brandstof: Diesel
Vermogen: 55
Tank: 400 l
Aantal cilinders: 4
Koelkast: aanwezig
Vriezer: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Dieptemeter: aanwezig
Windinstrument: aanwezig
Acculader: aanwezig
Anker: aanwezig