Blauwe bessen, heerlijke gezonde vruchten planten in d…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 39x bekeken
  • Datum geplaatst 2 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Er is een duidelijk verschil tussen blauwe bessen en bosbessen. De blauwe bes is een gecultiveerde soort. Zo zijn deze blauwe bessen groter en groeien ze in trossen terwijl de bosbessen klein zijn en zich individueel aan de struik bevinden. Nog een kenmerkend verschil is het vruchtvlees. De bosbes bevat rood en de blauwe bes wit vruchtvlees. De struik van een blauwe bes wordt ongeveer 2 meter hoog en een wilde bosbes (Vaccinium mirtyllus) groeit erg laag aan de grond, word niet groter dan 40 cm.. Beiden bes soorten hebben een blauwe schil met een mat, dof oppervlak. De Blauwe bes bloeit wit-rosé. Het is aan te raden meerdere soorten te gebruiken want dit geeft een betere productie en zelfs grotere bessen.

Blauwe (bos)bessen hebben een zeer hoog gehalte aan vitamine-C. Ook bevatten ze veel vitamine-A (nodig voor ons gezichtsvermogen), vitamine-B en verschillende mineralen en sporenelementen zoals ijzer en magnesium. 

Door dit ongewone gehalte aan vitamines, mineralen en sporenelementen zijn blauwe bessen bloedzuiverend en anti-diabetisch. Ook helpen ze tegen diarree en tegen nachtblindheid. Door het gebruik van blauwe (bos)bessen zou ook het geheugen verbeteren en werkt goed tegen nacht blindheid. Diabetespatiënten mogen de bessen bijna probleemloos gebruiken. Het hoge kaliumgehalte onttrekt vocht (H2O) aan het lichaam. Wetenschappelijke bekend dat blauwe (bos)bessen een hoog tot zeer hoog gehalte aan antioxidanten bevatten. Dit is zeer nuttig voor het menselijk immuniteitssysteem. (Voorkomen van kanker) Blauwe bessen hebben ook nog eens een positief effect op je gewicht. Het eten van een portie blauwe bessen per dag verlaagt de kans op hoge bloeddruk met 10%. Regelmatig eten van blauwe bessen verminderd de ziekte van Parkinson. Daarnaast is de blauwe bosbes goed voor de spijsvertering en voor de doorbloeding. De antioxidanten in deze bes zorgen dat aderverkalking minder kans krijgt en nog veel meer goede eigenschappen van deze bes.

Alpine-plants heeft planten staan in P.15 pot deze zijn +/- 35/40 cm. lang, en iets vertakt. Wij hebben ook grotere planten staan in P.17 pot met lengte van 60/70 cm. deze geven direct al redelijk veel bessen. 

Ideaal om nu direct te planten en zo geniet u dan straks al van de heerlijke gezonde vruchten. 

Momenteel hebben wij ruim 50 goede soorten staan o.a.; Bluecrop / Bluejay / Duke / Toro / Dixi / Chandler / Elizabeth / Brigitta / Darrow /Elliot / Aurora / Patriot / Jersey / Herbert / Bonus / Early Blue / Nui  / Liberty / Blue Moon / Osark Blue / Nelson / Sierra / Draper, Aurora, Biloxi, Berkeley, Bonifacy, Chanticleer, 'KazPliszka, / Reka, / Lateblue enz. 

Prijs voor alle soorten is €.6.75 per stuk (P.15) met foto etiket. Grotere planten, meer vertakt in een P.17/2 liter pot 60/70 cm. zijn €.8.95 per stuk en planten van 65/80 cm. potmaat P.22 kosten €.15.95

Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 en voor België €.10,95 onbeperkt kg. 

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.

Neem contact op met ons hierover.

Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij.

 

 

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.