Appelbessen (Aronia) supergezonde vruchten en heerlijk…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 50x bekeken
  • Datum geplaatst 4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Aronia de Appelbes in Nederland genoemd. Er bestaat geen ander bes die gezonder is dan de Appelbes. Medisch bewezen en worden er medicijnen gemaakt van de antioxidanten die in deze vrucht voortkomen. Alpine-plants heeft veel soorten appelbessen staan. Je hebt de zwarte Appelbes (Aronia melanocarpa) met zwarte bessen, de rode Appelbes (Aronia arbutifolia) met rode bessen en de gewone Appelbes met grijs zwarte bessen. Appelbes bloeit met witte of bleek rose bloemen in april/mei grote bessen rijpen vanaf augustus tot oktober eetbare rode of zwarte bessen. Het blad van de appelbes kleurt in de herfst naar geel, rood en purper door elkaar, een schitterende mooie herfst kleur.         

Alle appelbessen groeien bij voorkeur op vochtige tot natte plaatsen, al verdragen ze tijdelijke droogte goed. Het zijn drachtplanten, die veel nectar leveren, en onder meer door honingbijen goed bezocht worden. De bessen worden graag gegeten door vogels. De bessen zijn ongeveer zo groot als bosbessen. De smaak lijkt op die van braam met een sterke wrange nasmaak, die echter verdwijnt door deze eerst te koken.  

Appelbessen worden 2-3 meter hoog als struik. De takken hebben geen stekels/doorns en dus echt heel kindvriendelijk. Planten winterhard tot – 25, groeien het best in de volle zon en geven dan ook mooie vruchten.                                   

Soorten; Michx, Elliot, Viking, Mandshurica, Nero, Aron, Hugin, Galicjanka, Serina, Belder, Karhumäki, Amit, Estland, Fertödi, Kashamachi, Rubina.

Planten van 60/70 cm. lang en vertakt prijs €.7.95 mooie planten. (u heeft al direct vruchten van deze planten) Grotere planten van 80/90 potmaat P/21 en of nog grotere planten prijs op aanvraag. Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzendkosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.7,95 en voor België €.10,95 onbeperkt aantal kg. 

We beschikken over grote aantallen in diversen soorten die op voorraad staan.

Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de plantjes met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben.

Aronia bessen zijn velen malen hoger in antioxidanten dan bramen, bosbessen, kersen, veenbessen, frambozen en andere vruchten. Aronia is de nieuwe 'superfood. "Vandaag de gezondheidsbewuste koks beginnen te Aronia bessen bevatten. Enkele vrucht heeft genoeg geneeskrachtige eigenschappen dat vooral wordt gebruikt door mensen met een hoge druk, effectief te verlagen, onder meer door het verwijderen van cholesterol uit slagaders. De inhoud van anthocyanen, deze antioxidant vruchten zijn tegen het verminderen van de bijwerkingen van geneesmiddelen gebruikt bij de behandeling van kanker, de zuivering van het lichaam van schadelijke stoffen en het verminderen van onnodige nerveuze spanning. Het is ook een waardevolle bron van vitaminen A, C, E, PP en B-vitaminen bevat veel koolhydraten, organische zuren, en sporenelementen. Aronia bessen helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen. Zoals krachtige antioxidant, ze verminderen de oxidatieve stress, vrije radicalen te elimineren, en kan vertragen het verouderingsproces. De studies hebben aangetoond dat anthocyanen-rijke vruchten de eerste keuze in anti-mutageen, kanker voeding moet worden. Aronia afvallen is een rijke bron van natuurlijke vezels, nog steeds rijk aan anthocyanen!

Aronia sap of siroop hebben we ook staan speciaal uit buitenland, prijs op aanvraag.  Als je dit mengt met spa-rood is het net cassis, maar wel heel gezond. Wist u dat appelsap slechter is dan cola! Dit komt door de stoffen die eraan toegevoegd worden en helaas nog steeds wordt toegestaan. Het wordt dus tijd dat we zelf onze eigen fruit sapjes gaan maken. Plant deze bes nu nog in uw tuin dan heeft u er het volgende voorjaar jaar al een smaakvol plezier van!!! 

Wij adverteren vanuit Nl. 100% garantie op al onze planten die wij versturen!

Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaatgericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten kleinfruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail. 

Neem contact op met ons hierover.

Zie ook onze andere aanbiedingen over fruit planten! Er komen regelmatig nieuwe bij.

 

 

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.