Zwerfsteneneiland Maarn en andere aardkundige monument…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 61x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Wim Hoogendoorn

174 pagina's

knnv uitgeverij, 2006
isbn 978 90 5011 235 2
ingeb., Slappe kaft

Boek in goede staat. Randen bladzijden iets verkleurd

===========================================
Van de achterzijde
Een stenenparadijs. Zo kun je het zwerfsteneneiland noemen, gelegen in de oude zanderij van maarn. Sinds 1999 is het officieel benoemd tot aardkundig monument. Per jaar bezoeken vele honderden mensen dit eiland om het bijzondere monument van dichtbij te ervaren. De meer dan 700 kunstzinnig gerangschikte zwerfstenen betekenen voor de vele bezoekers vaak een eerste kennismaking met de wondere wereld van de geologie.

Dit boek leidt u de wereld van de aardkundige monumenten binnen, zoals de grebbeberg bij rhenen, de lange en korte duinen bij soest en het eiland de bol langs de lek bij lopik. Het zwerfsteneneiland in maarn met de geschiedenis van de zanderij, het ontwerp, de bouw van het eiland en de prachtige collectiezwerfstenen komt uitgebreid aan bod. Daarnaast gaat het boek over andere nog resterende getuigen van de ijstijd, zoals de gestuwde structuren in de ondergrond.

Recensie
Helder geschreven gids voor het zwerfsteneneiland in Maarn met zijn geschiedenis, geologie, gesteenten, ontwerp, bouw en onderhoud, publieksactiviteiten, kunst (gedichten, schilderijen) en mystiek . Tevens veel aandacht voor zes andere aardkundige monumenten in Utrecht (Rhenen, Soest, Lopik, De Bilt/Bunnik) en gesteentetuinen in het Gooi (Crailo, Laren) en Flevoland (Schokland, Urk). Elf hoofdstukken, onafhankelijk van elkaar te lezen, behandelen aardkundige waarde, huidige staat en beheer van de monumenten. Systematische beschrijvingen met doel, criteria en afbeeldingen. Als slot vier bijlagen: bronnen, stichting vrienden, kunstenaars sirag en enter. Geschikt voor aardkundig en landschappelijk geinteresseerden. 166 afbeeldingen in kleur (w.o. 16 luchtfoto's), 24 kaartfragmenten (topografie, geomorfologie), zwerfsteentabel. Omslag met kleurenfoto van zwerfstenen.
Dr. R. Felix


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.