MarktPlaza

Wouter Hart - Leiders Van Vandaag - Lessen Voor Morgen (Hardcover/Gebonden) Nieuw/Gesealed

85x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

144 pagina's

Jonge professionals lopen in hun leven en loopbaan voortdurend aan tegen de gevestigde structuren in maatschappij en bedrijfsleven die werden opgebouwd door de generatie van hun ouders. Tegelijkertijd worstelen ze met het ontwikkelen van een eigen leiderschapsidentiteit.

In Leiders van vandaag - lessen voor morgen beschrijven Wouter Hart en Harry Sonnenschein de zoektocht die ze gemaakt hebben aan de hand van een diepgravende dialoog met negen vooraanstaande topmanagers en managementdenkers uit de babyboomgeneratie (onder andere Doekle Terpstra, Frits Philips jr., Kees Storm, Jan Baan, Johan Verstraeten en Karel Noordzij).

- Wat is leiderschap zonder idealen?
- Is er een relatie tussen weelde en weerbaarheid?
- Hoe maak je de juiste levens- en loopbaankeuzes?
- Wat is het effect van macht, geld en ego?
- Hoe leer je succes af te dwingen met de kunst van het relativeren?

Met hun onbevangen vragen over schijnbare vanzelfsprekendheden wisten de twee 'jonge' professionals de negen 'ouwe rotten' te verleiden tot buitengewoon openhartige en persoonlijke gesprekken, waarin zowel de oudere als de jongere generatie zich blootgeeft en van de ander kan leren.

Voorwoord: Herman Wijffels

Aan de hand van gesprekken met vijftigers die zich als leiders van vandaag hebben geprofileerd, vormen de auteurs zich al tastend een beeld van het leiderschap van morgen. Op hun zoektocht naar een nieuw leiderschapsparadigma hebben zij onder meer geluisterd naar de visies en wijsheden van Jan Baan, Teun Hardjono, Karel Noordzij, Doekle Terpstra en Kees Storm om hieruit lessen voor morgen te kunnen trekken. Essenties waarmee een nieuwe generatie professionals kan werken aan haar persoonlijke ontwikkeling en denken aan nieuwe beelden van toekomstige organisaties. Als vertegenwoordigers van de jonge professionals leggen de schrijvers, dertigers en adviseurs, in dit boek een aantal vuistregels en vaardigheden vast die van belang kunnen zijn voor het ontwikkelen van een persoonlijke leiderschapsstijl en effectief gedrag. Een met elan en enthousiasme geschreven document dat naar verdere uitwerking vraagt. Fraai vormgegeven in een mooie lay-out.