William Davis - Broodbuik
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
minder met tarwe en gluten, verlies overgewicht en word gezonder
336 pagina's
De bestseller uit New York en nummer 6 op amazon.
Zo ongezond zijn tarwe en gluten voor je!
Steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten, hebben een tarweallergie of coeliakie. Glutenvrije produkten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de winkels. Maar hoe ongezond tarwe werkelijk is, ook voor iedereen die niet aan bovenstaande lijdt, is veel minder bekend. Als we minder tarwe nuttigen, vallen we niet alleen af, maar verdwijnen allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en type 2 diabetes terugdringen.
Het gevaar van tarwe is hét gezondheidsissue anno nu.
Al voor de Nederlandse vertaling uitkwam, was dit boek controversieel. De kruistocht die de schrijver, een Amerikaanse preventiecardioloog (bestaat dit beroep in Nederland?) voert tegen tarwe was niet onopgemerkt gebleven. Het Voedingscentrum plaatste een reactie op haar website. Al was dit laatste te verwachten volgens de auteur, omdat zij immers onder een hoedje spelen met de tarwelobby. Het begint met een zeer aanvallend voorwoord van de vertaalster, die ons waarschuwt dat de inhoud misschien niet plezierig is, maar dat we er beter aan doen die voor waar aan te nemen, want wetenschappelijk bewezen. Ondanks de bronvermelding is dat nu juist de vraag. Kloppen de conclusies die de schrijver trekt? Nederlandse wetenschappers vinden zijn conclusies te kort door de bocht. Tarwe, de moderne gentechvariant, zou de bron zijn van het metabool syndroom, diabetes en snelle veroudering, om er een paar te noemen. De oplossing: tarwe elimineren uit de voeding. Een nogal langdradig boek met interessante gezichtspunten. Met verklarende woordenlijst, register en enkele tarwevrije recepten. Voor de voedingsgeïnteresseerde.