MarktPlaza

Willemijn Jumelet - Dominicus Stedengidsen Kaapstad

78x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

228 pagina's

Kaapstad is de grote verleidster van het Afrikaanse continent. Kosmopolitisch als de havenstad die de wereld samenbrengt, bruisend als de Atlantische Oceaan die storm en verkoeling vanaf Antarctica geeft. Een stad met de ruige natuur van de Tafelberg (1063 m.) middenin haar hart. Ga je de stad uit, richting de wijnlanden van Stellenbosch en Franschhoek, dan rijd je over smalle weggetjes omringd door de wijngaarden van de grote namen die de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie heeft voortgebracht.

Kaapstad is anders dan andere steden. Er is altijd muziek, plezier en schoonheid waar je samen met de Capetonians van kunt genieten. Of je nu in het hippe Waterkant, trendy Camps Bay of bruisende Kloof Street bent, dan wel op bezoek in townships Khayelitsha of Langa, alle wijken hebben hun eigen unieke aantrekkingskracht.

Deze stedengids leidt je langs alle mooie en bijzondere plekken in Kaapstad: de wijnlanden, de R62, Hermanus en de Westkust. Veelzijdig als de stad zelf is in deze gids: met aandacht voor natuur, shoppen, eten, slapen, geschiedenis, muziek en cultuur, de mooiste stranden en het uitgaansleven, maar ook voor de mooiste autoroutes door dit deel van Zuid-Afrika. Laat het over je heen komen en wees niet verbaasd als Kaapstad je in haar greep houdt!

De gids bereidt de reiziger voor op een bezoek aan Kaapstad in Zuid-Afrika. De Nederlandse schrijfster, een journaliste, vertelt enthousiast over de stad waar ze woont en werkt in een prettige, journalistieke stijl. De voormalige reisleidster geeft haar reisadviezen in hoofdstukken, die thema’s en onderwerpen behandelen zoals geschiedenis, Afrika-gevoel, natuur, kunst en cultuur en het ‘goede leven’. De indeling van de hoofdstukken is niet altijd helder. De auteur beschrijft naast hippe buurten ook armoedige townships. Ze heeft tevens aandacht voor de wijnstreken en Westkust. Met aparte informatieve kadertjes over bv. Nelson Mandela. Heldere plattegrondjes en verzorgde fotografie in kleur verlevendigen de teksten, afgesloten met duidelijke informatieblokjes. Afsluitend een katern met praktische informatie en register. Een aanstekelijke stedengids waarin de stad informatief en van binnenuit wordt beschreven. Voor de nieuwsgierige reiziger die van een bezoek meer wil maken. Kleine druk.