Waarschuwing: bied geen gratis dieren (konijn, knaagdi…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 351x bekeken
  • Datum geplaatst 6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Gratis

Omschrijving

Het gebeurt regelmatig dat (huis)dieren gratis worden aangeboden omdat hun eigenaren het belangrijker vinden dat hun dier een goed nieuw en liefdevol thuis krijgt dan dat men er geld voor ontvangt. Het risico bestaat dan echter dat de dieren in totaal verkeerde handen vallen…..

Wat kan er namelijk allemaal gaan gebeuren met dieren die gratis overal worden aangeboden:
Ze kunnen worden gebruikt als oefenhond/-kat bij hondengevechten (waarbij hun snuiten/monden en poten worden afgetaped, zodat ze zich niet kunnen verweren of weg kunnen lopen) of worden als (levend) voedsel (kittens, konijnen/knaagdieren) gebruikt voor slangen. Maar ook worden er (o.a. dove/blinde/gehandicapte) gratis dieren gezocht om ze sexueel te misbruiken; voor dierenporno, voor vivisectie, om ze voor een hoog bedrag door te verkopen (bijv. een dag na ophalen staat uw dier met al z’n gratis spulletjes gewoon weer op Marktplaza waarbij er wèl geld voor wordt gevraagd), puur om dieren te mishandelen en daarna te dumpen of teefjes worden gebruikt voor broodfok, etc.
Allemaal te erg voor woorden…..
Men komt (zelfs als gezin met kindjes) enthousiast bij je dier kijken (met aannemelijke, diervriendelijke of zielige verhalen) en beloven heel goed voor je huisdier te gaan zorgen. Dit lijkt allemaal in orde…. toch….? Maar nee…..! Ze nemen je geliefde huisdier mee en gebruiken ze als prooi om pitbulls of andere vechthonden te trainen of voeren ze aan hun slangen, etc.
Ze hebben valse ID-pasjes (+ hun (email)adres en telnr. kloppen niet), dus je kunt nooit meer achterhalen waar je dier heen is gegaan.
Denk alsjeblieft na en vraag in ieder geval een (redelijke of al is het maar een kleine) vergoeding voor je hond, kat, konijn of andere huisdieren of zet bij vraagprijs i.p.v. “gratis”: “n.o.t.k.” (nader overeen te komen) of “bieden”, zodat bepaalde “mensen” met onjuiste/slechte bedoelingen niet zo gauw meer op een advertentie zullen reageren omdat zij bij voorkeur gratis dieren komen ophalen en kun je er niet meer voor zorgen neem dan contact op met een stichting, die zijn er om te helpen.
Geef in ieder geval je dier nooit mee wanneer je het niet vertrouwt, zodat je je dier niet een pijnlijke dood injaagt !!

Deel dit bericht s.v.p. op social media, zodat mensen worden gewaarschuwd en dat de dieren daadwerkelijk een goed en liefdevol thuis krijgen. Dank je wel.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.