MarktPlaza

VAN VENUS TOT MADONNA, een verborgen geschiedenis

52x bekeken
4 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

VAN VENUS TOT MADONNA
een verborgen geschiedenis
door Annine van der Meer

VAN VENUS TOT MADONNA is een neerslag van studie, reizen en onderzoek naar de Goddelijke Moeder. 
Dit boek is een verzameld werk, een beschrijving van de ‘reis’ die de Godin heeft gemaakt door de eeuwen heen. 
Het boek toont ons de plaats die de Goddelijke Moeder van oorsprong had en hoe zij in de loop van de tijd versluierd werd, veranderd, veroverd, bevochten, verdraaid is en hoe zij terugkeert in onze tijd. 
De schrijfster heeft een prachtige poëtische indeling gegeven aan het boek: Lente – zomer – herfst – winter – nieuwe lente, die haar vanzelfsprekende aanwezigheid, langzame ondergang en nieuwe opkomst beschrijft. 

Annine van der Meer is in staat om gestolde vormen uit het verleden van filosofen, koningen, christendom, boeren, herders, overvallers, veroveraars, kunst, overwinnaars en verliezers, onderzoekers opnieuw vloeibaar te maken. 
Ze neemt je mee op een reis die vanaf het Neolithicum tot nu laat zien wat de plaats van de vrouw, de moeder, het meisje, is in familie en maatschappij. En daaraan gekoppeld de vrouw in de Goddelijke huishouding: van de aanbeden Moedergodin, tot God die getrouwd was, tot de Vadergod met de Zoon, tot de feministische golf, tot de mensen die niet alleen intellectueel maar ook ervaringsgericht en sociaal de Goddelijke Moeder opnieuw willen leren kennen en haar vereren. 
De Goddelijke Moeder als vloeibare substantie die onze hersens wast en wist, waar nodig, en onze harten aanraakt om van daaruit te leven. 
Annine van der Meer beschrijft onderzoekmethodes van archeologen, interpretaties van gevonden voorwerpen, ontkenningen en bevestigingen van matriarchale en matrilineaire culturen. 
Verhalen, mythen, vindplaatsen, culturen, alles komt aan bod in beschrijvingen, aanwijzingen, verklaringen, liederen, verwijzingen en mooie illustraties. 
Annine van der Meer pleit ervoor dat de verschillende wetenschapsgebieden met elkaar samenwerken, elkaar aanvullen en inspireren. Veelal word er heel specialistisch gewerkt in smalle vakgebieden. Nu is het de tijd voor uitwisseling van kennis, vergelijking van onderzoek.
Dit boek is niet alleen voor vrouwen. Dat is mooi! Dit boek kan vrouwen én mannen bewust maken, of hun ideeën onderbouwen en bevestigen dat er een matrix ten grondslag ligt aan het leven op deze aarde, een essentie in ieder van ons. Een groot moederhart dat klopt en dat ons in contact kan brengen met een natuurlijk leeftempo, eerbied voor de aarde, genot van alles wat goed is, de uitzuivering van bedoelingen, en de daaruit voortvloeiende vanzelfsprekende verantwoordelijkheid voor een vreedzame samenleving. 
Is dit de come-back van de Goddelijke Moeder? 
Ik zou zeggen: wij zijn het die ergens op terugkomen en dit boek is daarvoor een enorme inspiratie: 
AANBEVOLEN dus!