MarktPlaza

Van De Stadt Rebel 41

179x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Bijzonder fraaie van de Stadt Rebel 41.
Liefhebbers van mooie klasieke zeilschepen opgelet! Wij kunnen u een bijzonder schip aanbieden; een echte originele van de Stadt Rebel 41. U heeft bovenstaande foto's ongetwijfeld inmiddels gezien en wij denken dat de beelden voor zich spreken. De slanke lijnen, de opvallende rode romp, met dit schip heeft u gegarandeerd alle aandacht in elke haven. Bovendien staat een van de Stadt design garant voor een comfortabele zeegang en hoge snelheden. Ze is een dame op leeftijd maar dat betekent niet dat ze het rustig aan doet, ze geeft menig modern schip nog altijd het nakijken.
De eigenaar heeft veel moeite gedaan om deze Grand Dame in topconditie te houden en er is in de jaren het nodige geïnvesteerd. Zo is de romp en opbouw in 2018 opnieuw in de lak gezet en zijn de motor en saildrive gereviseerd inclusief een nieuwe saildrive manchet. Verder is er in 2000 een nieuwe Proctor mast geplaatst, de tuigage vernieuwd en zijn in 2013 de zeilen vernieuwd. Kortom, wat er nodig is, is gedaan en nog een beetje extra.
Zodra u aan boord stapt valt de typische kuip indeling op. Deze is gesplitst in een "stuurkuip" en "zitkuip", voordeel is dat daarmee de stuurman of vrouw geen hinder ondervindt van de overige opvarenden. Slim bedacht!
Als we vervolgens de salon betreden ziet u links en rechts van de ingang hondenkooien welke gedeeltelijk onder de kuip liggen. Verder naar voren in het schip is aan stuurboord een riante kaartentafel en daar tegenover is aan bakboord een compacte maar praktische kombuis. Midscheeps is de salon met aan beiden kanten langsbanken, welke tevens als slaapplaatsen gebruikt kunnen worden met daarboven nog twee extra (langs)beddenen en er is een tafel in het midden. In de salon treft u ook een de diesel verwarming aan. Deze is niet alleen erg comfortabel maar past ook mooi in de stijl van het schip. Tot slot is er in het vooronder een tweepersoonshut te vinden en het toilet. Door het gehele schip is natuurlijk de nodige bergruimte gecreëerd zodat u op lange reizen, waar het schip zich uitermate goed voor leent, uw spullen mooi kunt kwijt kunt.
Altijd een klassieker willen bezitten maar zag u op tegen het werk dat dergelijke schepen meestal met zich meebrengen? Dan is deze van de Stadt rebel 41 een uitgelezen kans! Dit schip heeft recentelijk alle werkzaamheden achter de rug zoals lakwerk, motor revisie en zelf een compleet nieuwe mast is er geplaatst. Wel de looks maar niet de zorgen. Met dit schip heeft u nog jarenlang zorgeloos zeilplezier voor de boeg.
Geïnteresseerd? Neem dan zeker contact op om een afspraak te maken voor een bezichtiging. Wij zijn te bereiken via +31168820208 of info@wwy.nl. Wij horen graag van u!
Motor, electra, water
Draaiuren: schatting van eigenaar.
Voortstuwing: 3-blad vaste schroef (2018)
Watertank & materiaal: in kiel
Tuigage
Lieren: Andersen, stuks uit 2000 en 2 stuks uit 2015
Genua: 50 m2, M10t single taffeta/technora tapes
Gennaker: 65 m2
Aantal masten: Proctor (2000)
Extra gegevens:
Merk: Van De Stadt
Bouwjaar: 1968
Ligplaats: Zierikzee (NL)
Lengte: 12.58 meter
Breedte: 3.32 meter
Diepgang: 2 meter
Conditie: Gebruikt
Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Rompvorm: S-spant
Aantal slaapplaatsen: 4
Aantal hutten: 1
Doorvaarthoogte: 18
Merk motor: Lombardini
Type motor: LDW 1003
Bouwjaar motor: 2002
Brandstof: Diesel
Draaiuren: 50
Vermogen: 30
Aandrijving: Shaft
Tank: 95 l
Besturing: Stuurwiel
Geluidsinstallatie: aanwezig
Kooktoestel: aanwezig
Koelkast: aanwezig
Verwarming: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Dieptemeter: aanwezig
Marifoon: aanwezig
Navtext: aanwezig
GPS: aanwezig
Windinstrument: aanwezig
Acculader: aanwezig