MarktPlaza

Valentina Sforza - 500 Italiaanse Gerechten (Hardcover/Gebonden)

66x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

288 pagina's

heerlijke recepten van minestrone tot risotto en van pizza tot tiramisu

Deze receptenverzameling biedt maar liefst 500 ideeën voor een Italiaans getinte maaltijd, van een informeel etentje met vrienden tot een meergangendiner voor een speciale gelegenheid. Van een eenvoudige minestrone tot een met zorg bereide risotto, en van een heerlijke pizza tot een klassieke tiramisu: u vindt hier alle recepten die u zoekt.

- Een inleidend gedeelte vertelt alles over benodigdheden, werkwijze en ingrediënten, en geeft advies bij problemen.
- Met recepten voor verrukkelijke vlees-, gevogelte- en visgerechten, maar ook volop keus voor vegetariërs.
- Leer zelf pasta’s, risotto’s en soepen maken en laat u inspireren door de tradities van de verschillende culinaire Italiaanse regio’s.
- 500 recepten voor elke maaltijd en gelegenheid: snacks, salades, lichte lunches, feestelijke etentjes en nog veel meer.

De inleidende hoofdstukjes beschrijven het wezen van de Italiaanse keuken, het te gebruiken kookgerei, de veel voorkomende basisingredienten en het recept voor het maken van verse pasta. Dan volgen de recepten ingedeeld naar voor-, tussen-, hoofd-, en nagerecht. De recepten zijn duidelijk en bondig beschreven, over het algemeen eenvoudig te bereiden en de ingredienten zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Op de tegenoverliggende bladzijde van de beschrijving is een kleurenfoto van het resultaat opgenomen. Bij elk recept staat een verwijzing naar een paginanummer waarop een vijf- tot zestal variaties op het recept opgenomen zijn zodat ieder naar zijn/haar persoonlijke smaak het recept kan aanpassen. De gerechten zijn authentiek Italiaans; menig amateur-kok die de verfijnde Italiaanse keuken waardeert kan zijn hart ophalen aan dit boekje. Tot slot een register op ingredient gerangschikt. De schrijfster leidt een kookschool in Engeland en heeft verschillende kookboeken op haar naam staan; de basis voor dit boek ligt in haar jarenlange verblijf in Italie. Vierkante uitgave in kleine druk.