MarktPlaza

Torey Hayden Sheila

104x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Torey Hayden Sheila
gebonden boek
De nog maar zes jaar oude Sheila is wild en onhandelbaar. Hoewel het kleine, bijna tengere meisje er in haar versleten kleren en met haar dikke verwarde haar zeer kwetsbaar uitziet, flikkert er een razende woede in haar vijandige, blauwe ogen.
Sheila is in de steek gelaten door haar moeder, en haar alcoholische vader mishandeld haar stelselmatig. Zij dreigt onherroepelijk verloren te raken in de wrede wereld van de volwassenen - tot kinderpsychologe Torey Hayden het ontspoorde meisje onder haar hoede neemt.
Torey weet dat Sheila een jongetje van drie zeer ernstig heeft mishandeld en door de kinderrechter is veroordeeld tot opname in een inrichting. Maar vanwege plaatsgebrek kan Sheila voorlopig bij Torey Hayden terecht, in haar speciale klasje voor geestelijk gestoorde kinderen.
In de maanden die volgen vecht Torey om Sheila te bereiken, want onder die laag van agressie, verdriet en bijna autistische woede bespeurt Torey een bijzonder intelligent en aanhankelijk meisje. Opname in een inrichting zou voor Sheila fataal kunnen zijn...
* Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Een kind.