Tom Peters - Het Einde Van De Hierarchie (Hardcover/Ge…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 64x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

925 pagina's  = pakketpost

In het bedrijfsleven houden hiërarchie (letterlijk: rangorde) en hiërarchisch denken vernieuwing tegen. In onze snel veranderende wereld, stelt Tom Peters, zijn reorganisaties noodzakelijk om aan de grenzeloos geworden concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Hiërarchisch denkende ondernemingen zijn te traag en missen de dynamiek om adequaat te kunnen reageren op de uitdagingen van de markt.
Tom Peters laat aan de hand van vele voorbeelden zien hoe innovatieve ondernemingen de zaken aanpakken. Als pijlers van vernieuwing noemt hij internationalisering en informatietechnologie. Hij schetst het beeld van de nabije toekomst waarin de klant samen met de fabrikant het produkt ontwerpt dat hij verlangt; waarin afdelingen als Onderzoek & Ontwikkeling, Distributie en Boekhouding worden uitbesteed; waarin de hoofdtaak van het management bestaat uit het laten draaien van dit nieuwe netwerk van klanten plus leveranciers plus onderaannemers. Peters schetst een toekomst waarin de traditionele piramide van rangen en standen plaats maakt voor een platte organisatie waarin alle muren tussen mensen en afdelingen geslecht zijn.

Dit boek ontvouwt de visie van de bekende management-goeroe Tom Peters op de teloorgang van de traditionele, hiërarchische organisatie-vorm. In een volumineus werk weidt hij breedvoerig in een overigens aantrekkelijke verteltrant uit over zijn ideeën waarin afwisselend plaats is voor conceptuele modellen, casuïstiek en eye-openers. Het boek is geschreven in de typisch Amerikaanse stijl (no nonsense, gericht op oplossingen, wijdlopige verteltrant). Het richt zich met name op managers en hun adviseurs die na willen denken over effectievere besturingsvormen (decentralisatie, profit centers, netwerken). De auteur is zelfstandig consultant en schreef eerder onder meer 'Excellente ondernemingen


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.