Terence Conran - De Kokstuin (Hardcover/Gebonden)
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
Terence Conran is een van 's werelds bekendste ontwerpers, die een moderne stijl van wonen voor een breed publiek toegankelijk heeft gemaakt. Maar hij is ook een voortreffelijk restaurateur die een revolutie in het Londense culinaire uitgaansleven teweegbracht. Vanaf zijn jeugd is Terence Conran geboeid door tuinieren en vooral de moestuin interesseert hem hevig. Nu voorziet z'n eigen grote moestuin zijn Londense restaurants dagelijks van verse groenten en kruiden. In De kokstuin combineert Terence Conran zijn passie voor verse culinaire ingrediënten met zijn onorthodoxe, creatieve ideeën over het scheppen van mooie, productieve moestuintjes. Dit boek geeft: Praktische aanwijzingen voor het kweken van groenten en kruiden in tuintjes, op terrassen, balkons en vensterbanken; Deskundig advies voor opzet en uitvoering van de tuintjes en de beste teeltmethodes; Gedetailleerde informatie over meer dan 100 soorten vruchten, groenten, kruiden en eetbare bloemen; die het best in potten, bakken of kleine stukjes grond kunnen worden gekweekt; 20 speciaal ontwikkelde recepten om het beste uit verse ingrediënten te halen.
Heel verzorgde, vrij klein gedrukte uitgave van een bekende stylist van o.a. tuinen, die met assistentie van een moestuinier en chefkok tot stand gekomen is. Ze handelt over het aanleggen van tuinen voor groenten, kruiden en fruitsoorten, die als ingrediënten voor de gepresenteerde culinaire recepten dienen. De nadruk ligt op het telen van talloze en vaak aparte gewassen in de Nederlandse koude grond. De bijbehorende tekeningen en foto's in kleur en zwart-wit zijn duidelijk en zien er vaak smakelijk uit. Het boek bevat ook adressen van kwekerijen en andere nuttige plaatsen en een gecombineerd onderwerps- en plantenregister. Aantrekkelijk boek voor iedereen, die zijn groententuin "trendy" benut.