MarktPlaza

TEAC CG-10M zilver Master Clock Generator

166x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

De TEAC CG-10M is de reference master clock voor de 505 Reference Series.

De optiek van deze externe precisieklok past naadloos bij de TEAC UD-505 DAC/hoofdtelefoonversterker en met de TEAC NT-505 DAC/netwerkspeler. Deze Master Clock Generator levert een nog accurater kloksignaal waardoor de NT-505 en de UD-505 nog beter zullen presteren.
maar is ook inzetbaar op andere merken.

Accuraat en authentiekEen accuraat kloksignaal is essentieel voor een foutloze omzetting van een digitale datastroom naar een analoog signaal. De kleinste fluctuaties in het kloksignaal kunnen er al voor zorgen dat een logische '1' door de DAC als een '0' wordt gelezen en andersom.


Door dergelijke fouten in de omzetting treed er vervorming op en wijkt het analoge signaal, hoe minimaal ook, af van de oorspronkelijke opname. Hoe hoger de resolutie, des te groter de kans op fouten.

Hierom is een accurate Reference Master Clock een belangrijk onderdeel in het opname- en masteringproces en wordt deze al vele jaren in de studiowereld toegepast. Met de intrede van DSD512 en 768kHz PCM wordt een externe precisieklok ook voor de veeleisende muziekliefhebber interessant.

Professioneel genieten
Tot zeer recent waren deze klokgeneratoren enkel beschikbaar voor professionele toepassing. Met de introductie van de 505 Reference Series brengt TEAC deze professionele techniek naar de huiskamer.

De TEAC CG-10M is tevens geschikt voor digitale niet-TEAC componenten met een aansluiting voor een externe 10MHz klok. Er kunnen tot maximaal vier digitale componenten door de CG-10M van een kloksignaal worden voorzien.

Omdat warmte invloed heeft op de accuraatheid van een kristal gestuurd kloksignaal, maakt TEAC heel slim gebruik van een temperatuur geregelde kristaloscillator (ofwel 'OCXO').

Leuke feature op de TEAC CG-10M is de retro ogende statusmeter van het verwarmingselement van de klok. Deze geeft in een oogopslag aan of het meest accurate kloksignaal wordt geleverd.

hifistudio79 . nl