MarktPlaza

Sulitzer Hannah

80x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Sulitzer Hannah
Gebonden boek in goede staat
Ze kan liegen of het gedrukt staat. Ze heeft lak aan alle gangbare normen. Ze windt iedere man om haar vinger. Ze is handig en gewiekst en vastbesloten om fortuin te maken. Ze is Hannah.
Als zevenjarig meisje is Hannah getuige van de weerzinwekkende laffe moord op haar vader en broer. Ze blijft beangstigend kalm, maar houdt haar scarabee stevig in haar handen geklemd. Het is een cadeautje van Taddeusz, een 12-jarige jongen, die ze eindeloos bewondert.
Mendel Wisoker ontfermt zich over Hannah en neemt haar mee naar Warschau. In Warschau brengt Hannah met haar onmiskenbare zakentalent de kruidenierswinkel van Dobbe Klotz tot ongekende bloei.
Als Hannah bijna wordt verkracht en vermoord, is het Mendel die haar eer wreekt en daarvoor 10 jaar strafkamp in Siberie overheeft. Verdrietig maar vastberaden vertrekt Hannah naar Australie en opent in Sydney haar eerste schoonheidssalon, een eclatant succes.
Ze is twintig, ze is rijk en klaar om Europa te veroveren, maar de liefde van haar leven, Taddeusz blijft onbereikbaar...