Stijn Verhagen - Verlossing Van Schuld En Boete

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 33x bekeken
  • Datum geplaatst 8 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Niet van toepassing
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

onorthodoxe oplossingen voor onbetaalbare rekeningen

197 pagina's

Overheden en huishoudens steken zich massaal in de schulden. Ruim 2 miljoen huishoudens hebben een betalingsachterstand. Het aantal aanmeldingen voor schuldhulpverlening verdubbelde vorig jaar sinds het begin van de crisis tot 89.000. Steeds meer mensen komen er niet meer uit.

We zijn gewend door een financiële bril naar schulden te kijken en zien dan: de 3-procentsnorm, het toepassen van renteregels, de protocollen van de schuldhulpverlening. De schuldproblematiek is er niet minder om geworden en aan de diepere oorzaken gebeurt zo weinig.

Zijn er ook andere manieren te bedenken om met schulden om te gaan dan aflossen, boetes en schuldsanering? Wat zien we als we door een morele bril kijken? Hoe haalbaar is kwijtschelding? Hoe kunnen schuldenaren met een digitaal platform weer greep op hun leven krijgen? En waarom is meer gelijkwaardigheid tussen schuldenaar en schuldeiser geen illusie?

Dit boek is een zoektocht van de beste deskundigen van de schuldenproblematiek naar onorthodoxe oplossingen voor schuldproblemen, met verrassende ontdekkingen.

Met bijdragen van: Nadja Jungmann, Roeland van Geuns, Marcel Canoy, Robin Fransman, Marc Räkers, Femmianne Bredewold, Rodrigo Fernandez, Anneke Menger, Jaap van Vliet, Erik Bähre, Jelle van der Meer, Tamara Madern, Anna van der Schors en Marc Anderson.

We staan aan de vooravond van een nieuwe manier van kijken naar schulden: een afscheid van het principe schulden hèbben betekent schuldig zìjn'. Aldus de conclusie aan het einde van dit boek, waarin gepleit wordt voor een totaal andere aanpak van de schuldenproblematiek (voornamelijk privépersonen, maar terzijde ook instanties c.q. (inter)nationale overheden). Diverse specialisten belichten (psychologisch, antropologisch, politiek-filosofisch) het belang van een meer sociaal-maatschappelijke, morele oplossing van schuldenproblematiek. Daaruit blijkt dat huidige rigide juridische, protocollaire oplossingen van schuldhulpverleningsinstanties niet adequaat zijn en zelfs destructief kunnen uitpakken. Hun visies en verwachtingen, historische ontwikkelingen, feiten, praktijkvoorbeelden en dergelijke geven een goed onderbouwd beeld en overtuigen van de noodzaak tot een menswaardiger aanpak met een vizier op de samenleving. Ondanks de vele citaten, aanhalingen en verwijzingen is het boek prettig leesbaar en biedt het een origineel perspectief.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.