Stefan Ullmann - KOOKKUNST UIT CHINA
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
216 pagina's
Uitgebreide informatie over o.m. de cultuurhistorische invloeden die vanuit de verschillende handelsroutes naar China tot een verbreding van het voedselpakket leidden, klimatologische en geografische invloeden enz., over thee en andere dranken, het dagelijkse eetpatroon en gedrag aan tafel en, belangrijk: de manier waarop de recepten gelezen moeten worden m.b.t. hoeveelheden enz. Dan nog een lijst van de diverse dynastieën, en een verklaring van specifieke ingrediënten. Voorafgaande aan de receptenreeks, gesorteerd naar soort en/of ingrediënt, beroemde gerechten waarvan eerder in de inleiding wordt gezegd dat een aantal daarvan meer voor de curiositeit dan voor het zelf maken is opgenomen. Geïllustreerd met enkele fotopagina's met steeds twee kleine kleurenfoto's per pagina die scènes tonen uit het hedendaagse Chinese leven die op voedsel betrekking hebben. Met een alfabetisch receptenregister en een trefwoordenregister. Gericht op ervaren, gespecialiseerde koks die hier inspiratie kunnen opdoen.