MarktPlaza

Slowakije: Mooi ruim appartement in deel van woonboerderij

239x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

In het groene hart van SLOWAKIJE!
In een landelijke, rustige omgeving, midden in een van de mooiste dalen van Slowakije, met aan álle kanten prachtige vergezichten, kunt u komen genieten..... Op Woonboerderij Sedliacky Dvor ofwel Het Boerenhof. Onze karaktervolle vakantiewoning (70 m2) bevindt zich in een deel van de woonboerderij, die ligt op een ruim perceel van 6 Ha. met traditionele houten schuren en eigen 140 jaar oude waterput. Gelegen op een werkelijk prachtige locatie, omgeven door glooiende heuvels waar koeien en schapen grazen. Goed bereikbaar gelegen aan de rand van de lage tatra, en zeer centraal gelegen in Slowakije. Ideaal gelegen voor vele uitstapjes, o.a. naar diverse grotten, natuurparken, kuuroorden, golf, kanotochten, uitjes naar mooie steden in de buurt. én diverse mooie wandelroutes vanaf de boerderij! (Ook in de winter ideaal gelegen: u heeft de keuze uit 5 mooie skigebieden binnen 15-45 min. rijden.) Slaapgelegenheid voor 4 personen, evt. op aanvraag uit te breiden naar 6 tot 7 personen, d.m.v. een extra slaapkamer (meerprijs). De woning heeft een eigen separate ingang, optimale privacy en een eigen terras met zon en schaduw, vlak bij de moestuin. Gasten kunnen gebruik maken van hangmat, de hangstoelen bij de oude kersenboom, trampoline, zitgelegenheden in de boomgaard en op het gezamenlijke terras, én zelf lekker het kampvuur opstoken. (hout hakken.... !)
De inrichting en indeling van de woning is typisch Slowaaks; knus en héél gezellig! U zult zich er zeker thuis voelen. Ruime entree voor schoenen, ski's e.d., grote leefkeuken (waar men uren om de tafel zit met worst, kaas en borovicka...); het houtgestookt fornuis zorgt voor heerlijke, gezellige warmte. aansluitend apart keukentje met aanrecht, koelkast en gasfornuis. Woonkamer met houtkachel, NL-tv, video, dvd met banden/cd's, WIFI. In de woonkamer een comfortabele 2-p. slaapbank. Slaapkamer met 2 1-p. bedden, aan elkaar te schuiven. Ruime badkamer met douche en wc.
Compleet, maar eenvoudig; alles wat u nodig heeft voor een heerlijke week voor uzelf, omgeven door de pure Slowaakse natuur. Kom genieten van het eenvoudige leven op het platteland, zoals het vroeger was. Natuurlijk mag in de boomgaard rijp fruit geplukt worden, en als u ons wilt helpen, dat mag ook. (Likeuren maken, fruit plukken, snoeien, in de moestuin werken, hooi binnenhalen, jam maken, de dieren voeren........) Op de boerderij te koop: eigengemaakte likeuren, jams, siroop, eieren, honing; ontbijt op bestelling mogelijk, evenals koeienmelk en -kaas van een verderop gelegen boerderijtje. Het wordt 's morgens aan uw deur gebracht. U zult zeker eens kunnen proeven van het Slowaakse gebak van de vrouw des huizes!
(Bewoners spreken Nederlands en kunnen u in geval van nood/dokterbezoek e.d. uitstekend van dienst zijn met de taal)
Ondanks de zeer rustige ligging, zijn alle benodigde faciliteiten op korte afstand ter beschikking. Gelegenheid tot inkopen op 1200 meter (klein dorpswinkeltje, een belevenis op zich!), goed restaurant op loopafstand (lekker midden door de weilanden!) en grote stad met alle voorzieningen (winkels, musea, restaurantjes, terrasjes, markt) op 10 min. rijden.
Kom uitrusten, luisteren naar de stilte, wandelen, genieten! Beleef de prachtige luchten en zonsondergangen, geroemd door al onze gasten. Overdag een uurtje in de hangmat, lunchen in de boomgaard, en 's avonds lekker aan het kampvuur, kijken naar de immens grote sterrenhemel!
Samen met Limburgse Gastvrijheid is ons specialisme: onze gasten stukjes écht Slowaaks leven te laten zien en meebeleven. Wij brengen u daar waar de toeristen niet komen.......we wandelen bijvoorbeeld naar een traditionele Slowaakse schapenboerderij waar we het dagelijkse werk van de schaapsherders kunnen zien, én proeven. Krijgt u er al zin in? Vítajte! (welkom!)
Graag tot ziens, dovidenia
Actuele prijzen vindt u op de website.