MarktPlaza

Hartje Slowakije: Origineel Slowaaks bergchalet te huur!

582x bekeken
9 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

NATUUR/GENIETEN/WANDELEN/MOUNTAINBIKE/PARAPENTE
Ligging: Het karakteristieke traditioneel houten Slowaaks bergchalet is gelegen in het midden van het Slowaaks erts gebergte. De hoogte is op ± 800 mtr. tegen een zuidhelling omgeven door bloemrijke bergweiden en temidden van prachtig natuurschoon. Het chalet is gebouwd in 1923 en gerenoveerd in 2004/2011.Gelegen op 25 ha. eigen grond, waarvan 10 ha bos, zullen deze objecten het hart van menig natuur- en plantenliefhebber sneller doen kloppen bij het schitterende uitzicht waarbij vergezichten van meer dan 60 km. (tot in Hongarije) geen uitzonderingen zijn. Een paradijs voor natuur/vogel/vlinder-liefhebbers! Er wordt Slowaaks en Engels gesproken.
De omgeving nodigt uit tot het maken van mooie (berg) wandelingen, direct vanuit het chalet. Ook zijn er dagtochtjes te ondernemen naar bijv. het Slowaaks Paradijs, leuke stadjes, folklorefestivals, dorpsfeesten, kastelen, grotten en vele andere bezienswaardigheden. Een informatieklapper staat ter beschikking.
Parapente kan vanaf de eigen berg en/of vanaf omliggende bergen waarbij de “thuis blijvers” vanuit het chalet de verrichtingen kunnen bewonderen. Ideale omgeving voor mountainbiketochten door de natuur.
De ligging van dit schitterende zomerverblijf is in de buurt van het dorpje Utekac, dit ligt ± 30 km ten zuiden van Brezno, in het hart van Slowakije. Utekac is met bus en trein bereikbaar. Kleine boodschappen in Utekac (3 km) Restaurants in Kokava nad Rimavicou (8 km) Zwembad in Poltar (18 km) Banska Bystrica (een mondaine stad met een prachtig centrum en terrasjes) ligt op 70 km afstand. Een groot zwemparadijs ligt bij de stad Liptovsky Mikulas (80 km) De beroemde Lage Tatra ligt op 40 km en de Hoge Tatra op 75 km rijden.

Ideaal gelegen om veel van het mooie Slowakije te ontdekken!
Deze accommoatie is zéér volledig en bijzonder sfeervol ingericht, u zult zich er zeker thuisvoelen!
Voorzieningen-inrichting chalet:
Sfeervolle woonkamer met zit- en eethoek, radio, inzethaard, gestookt op hout, tv met schotelantenne en dvd speler. Keuken met el. kookplaat, afzuigkap, bakoventje, koelkast, koffiezet apparaat, handmixer, staafmixer, brood bakmachine en magnetron. Badkamer met douche, wastafel, föhn en toilet. Natuurlijk is ook een stofzuiger aanwezig. Op de verdieping overloop met 2 slaapkamers waarvan een met tweepersoonsbed en op de andere kamer twee eenpersoons bedden. Er kan een kinderbed bijgeplaatst worden.
Het chalet beschikt over ruime opbergkasten. Roken in het chalet is niet toegestaan. De gehele voorkant van dit chalet is voorzien van een overdekte veranda. Ideaal voor een ontbijtje met spectaculair uitzicht op het zuiden!
Er is tuinmeubilair en een barbecue aanwezig.Het chalet is uitstekend geschikt voor maximaal 5 personen.
In de boomgaard, die direct naast het chalet is gelegen, 150 vruchtbomen t.w. appel/peer/kers/pruim/walnoot (waar u in de seizoenen naar hartenlust van kunt genieten), en een vuurplaats waar ‘s avonds een kampvuur gestookt kan worden. Verder beschikbaar een grote trampoline en een opzetzwembad voorzien van chloorfilter. Schommel en diverse klimtouwen.
Er zijn div. spelletjes, leesboeken en kaartspelen aanwezig.
Bijzonderheden:De coördinaten zijn v.w.b. de afslag v/d doorgaande weg;N 48 36 729EO 19 46 474
De coördinaten van de woning is: N 48 37 109EO 19 47 391
Op het grondstuk wordt nog traditioneel/kleinschalig het boeren bedrijf uitgeoefend. (akkerbouw en koeien voor vlees en melk) Watervoorziening: eigen bronwater.
Huurprijs chalet per week van mei t/m oktober € 450,00.
Twee weken aaneengesloten boeken = 15% korting.
Borgsom € 100,00
Zorg dat u er op tijd bij bent!!
Kosten ter plaatse:
Toeristen belasting: Ja. Energie: € 0,35/kWh
Bedlinnen: € 2,50/bed
Huisdieren: in overleg toegestaan.
Badlinnen: Zelf meenemen.
Keukenlinnen: Aanwezig.
Eindschoonmaak: €35,--
Aankomst op zaterdag na 15.00 uur. Vertrek op zaterdag voor 10.30 uur.
Kinderstoel/campingbedje aanwezig.
OP VERZOEK HALEN/BRENGEN WIJ U VAN/NAAR VLIEGVELD OF TREIN/BUSSTATION.(TEGEN VERGOEDING)

De eigenaar spreekt uitstekend Engels, voor mail/tel. zie website. Indien u het Engels niet beheerst, er is een Nederlands sprekend contact (in Slowakije) voor de Slowaakse eigenaar: Monique Smets. Tel. +421911078303
VOOR MEER INFO ZIE ONZE WEBSITE www.cisarskoadventures.com