MarktPlaza

Rob van Hattem - Wie is Dat Toch Met Die Telescoop ? (Hardcover/Gebonden)

52x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Rob van Hattem  -  Wie is Dat Toch Met Die Telescoop ?  (Hardcover/Gebonden)

BCZ

De filosofie en psychologie van vogels kijken in 20 portretten

  • 152 pagina's

Vogelaars zijn er in alle soorten en maten en ook in alle leeftijden. De echte twitchers, in normaal Nederlands heten ze soortenjagers, zijn het fanatiekst. Sommigen rijden het hele land door om die ene vogel te kunnen zien en zeggen er al hun afspraken voor af. Met wie is dat toch met die telescoop maakte Rob van Hattem kleine portretjes van een aantal van deze fanatieke vogelaars.

Maar liefst 19 liefhebbers komen in het boek aan bod. Van Hattem ging samen met de vogelaars naar hun mooiste gebied. Om te vogelen natuurlijk, al lezen we daar weinig van terug. Het gaat de schrijver niet zozeer om een beschrijving te geven van bijzondere soorten die zijn gezien, maar om het verhaal erachter. De drijfveren. De psychologie van de vogelaar.

Wat leren we van het boek? Sommige vogelaars zijn echte verzamelaars, willen alles weten. Zo is Peter Meininger een echte homo universalis. Hij houdt van vogels, natuurlijk, maar ook van libellen, zweefvliegen, planten en paddestoelen. Voor Peter moet er orde zijn in de natuur. Voor Ad van den Berge was het vogelen en het genieten van de natuur een psychologische redding na enorm veel gezondheidsproblemen. Voor de meesten die aan bod komen is het kijken naar vogels een individuele aangelegenheid. Of hooguit met een paar gelijkgestemden. Want, ze worden maar zelden begrepen, als ze ’s ochtends uiterst vroeg met verrekijker, camera en statief, voor de zoveelste keer de natuur in gaan.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties