MarktPlaza

Rob Urgert - Hoe Word Ik Succesvoller Dan Mijn Collega s?

127x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Niet van toepassing
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

222 pagina's

Succes willen we allemaal, maar slechts weinigen is het gegeven. In dit boek beschrijven Joep van Deudekom en Rob Urgert waarom jij, de lezer van dit boek, nooit zo succesvol bent geworden als je eigenlijk zou willen.

Waar ging het mis? Gaven je ouders jou wel de juiste genen mee? Ben je misschien juist te slim of te mooi om succesvol te zijn? Of doe je het verkeerde parfum op tijdens een sollicitatie?

Van Deudekom en Urgert verzamelden het wetenschappelijke onderzoek over succes. En dat allemaal om jou antwoord te geven op de vraag: als je voor een dubbeltje geboren bent, kun je dan nog een kwartje worden?

Iedereen wil succes hebben. En succes is meer dan jezelf en anderen laten geloven dat je goed bent, zoals zoveel schrijvers beweren, aldus de auteurs. Het is het product van talent, inzet en geluk. Het talent is het evolutionaire succes van de voorvaderen. Inzet en geluk zijn dingen die je in beperkte mate kunt beinvloeden. Eerst bespreken ze de factoren waar je niets aan kunt doen, zoals huidskleur, lichaamslengte, naam, sekse, uiterlijk, testosterongehalte en geboorteomstandigheden. Daarna geven ze niet alleen enkele tips om iets beter te worden dan je collega's, maar ook iets beter dan je concurrenten. Door de licht ironische toon waarmee ze de resultaten van de verklarende experimenten nuanceren, is het (zeker voor insiders) een vlot leesbaar studieboek geworden. Zelf hanteren ze het een lichte cynische toon, maar ook voor de leek zal duidelijk zijn dat succes mede afhankelijk is van doel, middelen en omstandigheden. De uitgebreide literatuurlijst vergemakkelijkt het bronnenonderzoek. Terecht een bekroond boek met een Business Award 2011.