MarktPlaza

Rene Kahn - Op Je Gezondheid ? (Hardcover/Gebonden)

30x bekeken
1 maand geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Rene Kahn  -  Op Je Gezondheid ?  (Hardcover/Gebonden)


BCZ

Over de effecten van alcohol

  • 128 pagina's

"René Kahn (Amsterdam, 18 juni 1954) is een Nederlandse psychiater en hoogleraar gespecialiseerd in de biologische achtergronden van angststoornissen en schizofrenie. Kahn doet onderzoek naar biologische oorzaken van psychiatrische aandoeningen als schizofrenie en angststoornissen. Momenteel geeft hij leiding aan een onderzoeksproject naar de biologische en omgevingsfactoren die een rol spelen bij schizofrenie. Hij heeft mede het bewijs geleverd dat schizofrenie wordt veroorzaakt door een afwijking in het centrale deel van de hersenen. Kahn heeft meerdere boeken geschreven voor een breed publiek zoals Onze hersenen en In de spreekkamer van de psychiater. Hij was gast in televisieprogramma's als Pauw & Witteman, Kijken in de ziel, Opgenomen en Boeken.

Alcohol. We gebruiken het bijna allemaal. Dat is ook niet zo verwonderlijk, aangezien het niet alleen lekker smaakt, maar ons ook een lekker gevoel geeft. Alcohol ontspant, maakt ons zelfverzekerd, optimistisch, vrolijk en sociaal soepel. Vandaar dat ruim acht van de tien Nederlanders het tot zich neemt. Toch is alcohol, na het roken van tabak, de belangrijkste vermijdbare oorzaak van sterfte ter wereld.

Maar een glaasje rode wijn is toch juist goed? aldus een wijdverbreide volkswijsheid. Helaas. De afgelopen jaren is steeds meer bekend geworden over de gevaren van alcohol, met name over de invloed ervan op het ontstaan van kanker. Daarmee is duidelijk geworden dat een gunstig gezondheidseffect allerminst bewezen is. Per saldo bestaat geen twijfel: alcohol is slecht voor de gezondheid en dat schadelijke effect begint, zoals de Gezondheidsraad heeft geconcludeerd, al vanaf een glas per dag.

Een leven zonder, of in elk geval met veel minder, alcohol lijkt misschien moeilijk, maar de kans dat u een stuk langer en gezonder zult leven, neemt aanzienlijk toe. En dat is toch ook wat waard.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties