Philippa Carr Sarabande voor twee zusters

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 68x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Philippa Carr Sarabande voor twee zusters
Paperback

Tamsyn en Fennimore Landor zijn gelukkig getrouwd en bewonen
de voormalige abdij Trystan Priory. Ze zijn de ouders van de zus-jes Angelet en Berseba, identieke tweelingen, maar geheel ver-schillend van karakter. Kort nadat de meisjes zeventien jaar zijn geworden, wordt Berseba getroffen door de pest. Om Angelet voor deze vreselijke ziekte te behoeden stuurt Tamsyn haar naar de
kleindochter van haar stiefmoeder in de buurt van Londen.
Ze komt er in een totaal andere wereld terecht dan waaraan ze
in Cornwall gewend was.
Als Angelet tijdens een bezoek aan Londen door straatrovers
dreigt te worden gemolesteerd, wordt ze door generaal Richard Tolworthy, een weduwnaar, uit haar benarde positie bevrijd. De generaal wordt verliefd op haar en vraagt haar na enige tijd ten huwelijk. Angelet, die ook van hem is gaan houden, geeft hem haar jawoord. Beiden trouwen, maar als Angelet mocht hebben gedacht dat er nu een tijd van onverdeeld geluk voor haar is aan-gebroken, vergist ze zich.
Want niet alleen leggen de huwelijksplichten een zware last op haar, ook bezorgen de mysteries van het op het terrein van het landgoed staande Castle Folly haar een gevoel van angst en drei-ging. Ze is dan ook dolblij als haar inmiddels genezen zus Berseba bij haar komt logeren. Al gauw ontstaat er echter rivaliteit tussen de tweelingen. Hoewel Angelet niets kan bewijzen, krijgt ze name-lijk het vermoeden dat de warmbloedige Berseba de minnares van haar man is geworden.
Een conflict tussen de koning en het parlement leidt tot een com-plete burgeroorlog. Terwijl de storm er van over het land raast - daarbij ook de bezittingen van de generaal niet ongemoeid latend –spitsen de spanningen tussen de twee zusters zich hoe langer hoe meer toe. Het is op het hoogtepunt daarvan dat hun het trieste geheim van Castle Folly wordt onthuld, met alle gevolgen van dien.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.