PEUTER BIJBEL - Juliet David

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 68x bekeken
  • Datum geplaatst 10 maanden geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

PEUTER BIJBEL -
door Juliet David
Geïllustreerd door Helen Prole

INFORMATIE

Verhaalstijl
De tekst geeft in korte, eenvoudige zinnen de kern van de bijbelverhalen weer; drie tot vijf pagina's met op elke pagina een afbeelding, per verhaal met twee of drie regels tekst per pagina.
Het eenvoudige woordgebruik is levendig en aansprekend. Moeilijke woorden worden soms wel (tabernakel, apostelen), soms niet (altaar, priester) uitgelegd. Er is veel aandacht voor de beleving van mensen en van God. Zij zijn boos, verdrietig, blij, enz.
De verhalen worden met elkaar verbonden zodat de bijbelse lijn duidelijk wordt.
De auteur blijft dicht bij de bijbeltekst. Soms voegt zij eigen interpretatie toe om het verhaal te verlevendigen. Voorbeeld: Eva en Adam eten een appel; de prinses neemt baby Mozes mee naar haar paleis.

Extra informatie
Een landkaartje van de reis van Mozes en de Israëlieten naar het beloofde land. 
Een landkaartje van Palestina in de tijd van Jezus.

Visie auteur
De auteur vertelt over God als Schepper van hemel en aarde. God gaat met de mensen op weg. Hij leidt hen, helpt hen en wil dat zij naar Hem luisteren en Hem vertrouwen. Hij gebruikt mensen om tegen zijn volk te spreken. In enkele bijbelverhalen wordt weinig over God gesproken. Zo legt Jozef dromen uit maar er wordt niet verteld dat God hem de betekenis ingaf.
Jezus, de zoon van God, wordt door Hem gestuurd om de wereld te redden. Wat dit precies betekent, wordt niet verteld maar overgelaten aan de invulling van de ouder/opvoeder. Jezus leert de mensen hoe God wil dat ze leven. Hij geneest zieken en doet wonderen. De betekenis van de gelijkenissen die Jezus vertelt, wordt kort uitgelegd. Er wordt niet verteld waarom Jezus moest sterven en wat zijn opstanding betekent.
Als laatste vertelt de auteur over de leerlingen van Jezus. Nadat Jezus naar de hemel is terug gegaan, vertellen zij veel over Jezus.

Aansluiting bij de leeftijdscategorie
De Peuterbijbel sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters. Tekst en illustraties zijn eenvoudig, duidelijk en aansprekend voor kinderen van deze leeftijd.

Vertelde verhalen
Oude Testament: 22 verhalen
Nieuwe Testament: 43 verhalen

De verhalen uit het Oude Testament gaan over achttien bekende bijbelse personen. De verhalen zijn samengevoegd onder de naam van de betreffende persoon.
De verhalen uit het Nieuwe Testament gaan over Jezus (zijn geboorte, leven, kruisiging, opstanding en hemelvaart), en over zijn leerlingen en Paulus die de boodschap van Jezus doorgeven. Het verhaal van Pinksteren wordt niet verteld. De auteur eindigt met de vermelding dat de volgelingen van Jezus hun verhalen hebben opgeschreven en dat Jezus voor altijd leeft. Er wordt niet verteld over het visioen van Johannes over de nieuwe hemel en aarde.

Met inhoudsopgave.

Illustraties
Elke pagina wordt bijna geheel gevuld met een illustratie in heldere, vrolijke kleuren. De personen worden vrij groot afgebeeld wat peuters zal aanspreken. De emoties op de gezichten zijn duidelijk te herkennen. 
De illustraties geven duidelijk de kern van het verhaal weer. Tekst en illustraties vertellen samen het verhaal.
Opvallend is dat bij het verhaal van Jezus' verzoeking in de woestijn de duivel als rood, vliegend mannetje is getekend.

Uigave: Ark Media
Gebonden, hardcover, 398 pagina's
In NIEUWSTAAT


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.